Kadang-kadang urang sambel kana dahi, ningali kumaha generasi kolot atanapi nini-nini urang tiasa, sataun demi taun, 40 taun berturut-turut, nonton "Teddy Bear" atanapi "Dirina" sareng seuri terus-terusan dina guyonan anu sami atanapi mikat anu sami pamandangan. Masalahna nyaéta anu langkung ngora damel numutkeun pola anu sami - ngan ukur "Beruang" urang Gothic, sareng Kargul sareng Pawlak mangrupikeun ulama sareng babari ti Pahlawan III.

Dina kahirupan, urang émut waktos mimiti - cium anu munggaran, cinta anu munggaran, roko anu mimiti ngaroko cicingeun atanapi dinten mimiti di sakola anyar. Sanaos kitu, penting pikeun ngamimitian komputer anu munggaran anu kuat nganggo aksés Internét, sabab éta bakal muka kamungkinan delirium di payuneun monitor dugi ka wengi.

Abdi émut komputer anu munggaran anu langkung kuat, éta dilengkepan kartu anu kuat (atanapi sahenteuna sigana kuring harita) kartu grafik GeForce FX 5500 sareng éta tiasa dianggo éndah, nyaéta ngamimitian gim naon waé dina waktos éta. Dina taun 2005, PC di kamar kuring lirén ngan ukur dummy, sareng janten mesin kaulinan anu serius - mimitina utamina di Pos 2, kusabab éta mangrupikeun pilihan anu pangsaéna pikeun kuring, maka umur 11 taun.

Tapi ku waktos, nanging, nalika kuring henteu ngamasolkeun jalma di sababaraha Chaterie, kuring ogé mimiti maénkeun judul-judul anu sanés, sareng babaturan sakelas kuring ngabantosan kuring, anu sumping kana sési pertandingan sareng ubin bajak laut na anu ngandung versi lengkep sareng, tangtosna, retakan anu saluyu. Sakali rerencangan sumping ka kuring sareng CD anu misterius (atanapi meureun sababaraha CD), dina warna emas sareng logo Verbatim. Kecap GOTHIC ditulis ku karasana.

Wilujeng sumping di koloni

Saha waé anu maénkeun Gothic salaku murangkalih terang kumaha ngajantenkeunna. Saha waé anu henteu acan maén, sigana moal maénkeun deui, sabab karya ieu sigana bakal ngahancurkeunana kalayan gancang ku mékanika kuno anu ayeuna, sababaraha solusi sareng, barina ogé, grafik sudut. Pokokna, 20 taun henteu kedah lulus ti saprak perdana, sabab bahkan dina waktos lebet pasar, Gothic ngagaduhan rupa anu béda.

Cekap kanggo nyarios yén nalika réréncangan kuring tungtungna balik ka bumi, kuring leres-leres ngeureunkeun cekelan kendali sareng ngan ukur dina dinten kadua di sakola kedah ngajelaskeun ka kuring yén pikeun ngobrol sareng NPC anjeun kedah caket caket sareng pencét panah ka luhur sareng tombol beurit kénca dina waktos anu sami. Kuring henteu terang naha éta langkung parah ngeunaan solusi kaulinan atanapi ngeunaan cerebellum umur 11 taun kuring. Masalah anu penting nyaéta naék tangga, tapi pikeun sobat éta kuring kedah ngalakukeun ceramah ala TEDx dua jam.

Sanaos seueur bug kuring resep pisan ka Gothic, teras ogé Gothic II, III kirang, sanaos kuring jauh tina sababaraha kritik parah tina bagian ieu. Kuring kantos gaduh (sababaraha kali) waktos anu saé sareng séri ieu. Éta panginten ngan ukur mangrupikeun mémori sakedap, hal anu dina salah sahiji laci pikiran kuring bakal beristirahat di gigireun Yu-Gi-Oh sareng kartu Tamagotchi anu bentukna Pikachu, tapi aya hiji masalah - kaulinan ieu masih hirup.

Supados henteu ngalebur uteuk kuring, sapertos és krim kaktus anu ditingal dina jandéla panas, kuring ngalangkungan tab "On Time" dina YouTube. Sabalikna, kuring sering pisan nonton pilem dumasar kana maén sareng Gothic - tina anu disebat kayu lapis, nyaéta pilem dumasar kana nyulik dialog anu aya di buruan, ku ngalengkepan game dina waktos anu sesingkatna, naha tanpa baju besi atanapi nganggo senjata pangageungna dina gim, pikeun hiburan pikiran anu hébat, nyaéta ngagero 10 warga kota kalayan kode pikeun ngalawan troll hideung. Nembe haté abdi dipaling ku JohanIngeborg, anu nyiptakeun soundtrack lo-fi gothic.

Aya rébuan, upami sanés puluhan rébu produksi sapertos kitu, sareng jumlahna masih bertambah. Mods anyar didamel sepanjang waktos, sababaraha diantarana ukuranana ageung. Komunitas-komunitas fokus kana gim (dipimpin ku anu pangsaéna pikeun kuring, Gothicawka) masih hirup, fungsina, sareng, mémang, berkembang. Éta sanés ngan ukur "kacilakaan" anu aya hubunganana sareng petualangan Anu Henteu Ngaran.

Atanapi buru-buru Capitol? Naha intan ngali?

Heroes III mangrupikeun gim anu langkung lami tibatan Gothic anu munggaran, kusabab éta ti saprak 1999. Pasti, aya ogé produksi anu pikaresepeun dina séri ieu sateuacan sareng saatosna, tapi éta "tilu" anu kantos meunang haté pamaén, parantos cicing dina éta. Kaulinan dumasar turn-strategis henteu ngamungkinkeun anjeun nyiptakeun modifikasi anu disesuaikan sareng anu aya hubunganana sareng Gothic, tapi saatos langkung ti dua dasawarsa, éta sami sareng - sahenteuna saur kuring - panarima anu langkung ngora teu kedah bouncing ti éta, bahkan ngamimitian petualangan sareng anjeun dina 2021 taun. Pahlawan III, sanaos tanpa mod HD, tetep katingali saé sareng dongengna, sareng midangkeun éta sorangan henteu atos parah teuing, sabab éta kajadian saatos waktos saatos perdana.

Ieu sababna, sajaba ti ramé standar penggemar anu ngariung di sagala rupa komunitas online, dina kasus "Hirołs" kami ogé kedah ngungkulan sababaraha turnamén anu kajantenan sepanjang waktos, kalebet kajuaraan Polandia anu diprakarsai taun 2018 (sic !). H3 ogé masih mangrupikeun inspirasi anu hébat - soundtrack anu éndah ti buruan éta dilakukeun ku Heroes Orchestra sareng, saur Hawkey, ieu téh kuéh musik sareng krim.

Upami anjeun terang adegan pamungkas tina "Nyalametkeun Wasta Ryan" dimana Matt Damon sepuh dina hiji waktos janten Harrison Young umur 68 taun (Oh, ironis!), Maka anjeun parantos terang kumaha anu kuring rasakeun nalika kuring sadar yén Minecraft dina ieu taun éta bakal ngarayakeun ulang taun ka-10 pembebasan resmi na. Éta hiber gancang pisan, sanaos kuring ngagaduhan kesan yén aya gelombang sinus anu dipikaresep di buruan ieu.

Langsung saatos premiere dina PC dina bulan Nopémber 2011, kareseban Minecraft anu munggaran kajantenan, anu kuring ogé nyumbangkeun kagiatan kuring bata ku ngali sumber-sumber pikeun waktos anu lami sareng ngaleungitkeun creepers. Jaman harita, kuring boga kesan yén ampir unggal pamaén, henteu paduli umur, maénkeun éta, maka aya minat anu ngadadak sareng ngan ukur pamirsa anu langkung ngora tetep satia kana pertandingan éta, sareng sakedik waktos Minecraft luncat ka kuring ti mana-mana.

Pastina, seueur hal ieu dilakukeun ku kanyataan yén sakitar MC berhasil ngatur sakedik toko raksasa, tilasna tiasa ditingali di seueur tempat - ti kios di Krupówki (dina kaos oblong, kaos palsu) dugi ka salon pers (dina bentuk albeum asli sareng ratusan pituduh kumaha sareng naon anu kedah digali). Janten anjeun tiasa nyarios yén Minecraft aya di tengah-tengah jarak, anu parantos ngéléhkeun Gothic sareng Pahlawan - sareng masih kénéh hadé, sahingga jalma-jalma salami dasawarsa tiasa uih deui ka dinya, atanapi maénkeunana dina jarak jauh rébuan tina jam (teras kaleungitan simpen sareng nangis kanyenyerian).

Kami henteu dititah némbak

Nalika ngeunaan kaulinan "boomerang" (nyaéta, sok balik) conto deui aya dina pikiran kuring, sanaos rada béda ti anu tiheula sareng - sigana kuring - kirang dikenal ku seueur. Réréncangan anu sami anu daék masihan kuring kado ti jaman budak leutik anu hébat sareng Gothic, ogé nunjukkeun kuring ka buruan anu sanés, waktos ieu henteu meryogikeun semangat, sabab sayogi gratis - Wolfenstein: Téritori Musuh. ET mangrupikeun anu nembak jaringan Palasik, sanaos watekna rada mahiwal - éta fungsina salaku pamekaran mandiri tina Return multiplayer Castleen Wolfenstein anu kawéntar.

Kuring kedah ngaku leres - kuring nyéépkeun sababaraha ratus jam maén game ieu mangtaun-taun, ti SD dugi ka SMA, sareng kuring resep pisan. Éta sanés kaulinan tanpa cacat - oh henteu. Hal anu paling matak frustasi sacara acak sacara acak nempel dina tékstur. Upami anjeun ngahaja ngamajukeun deui waé di juru rohangan - maka teu aya anu sanés pikeun anjeun lakukeun tapi ngirimkeun granat ka dunya digital éta sareng nyobaan nasib anjeun saatos nyiapkeun deui.

Kuring sigana bakal cicing sareng ET bahkan langkung lami deui, tapi di 2011 waktuna pikeun ngaganti komputer - anu dipikahoyong, sabab anu tiheula mah didamel dina waktos saatos sababaraha bulan dasarna lumayan katinggaleun jaman (atanapi sahenteuna éta kumaha kuring émut deui), janten kuring ucul pikeun nyiptakeun judul anu diterbitkeun dina sababaraha taun ka pengker. Nanging, nalika kuring nyobian uih deui ka jelema nu nembak teu resep, tétéla éta ngan saukur maot - éta maot, anjeunna ngarusak kotana, najong kalénder, bau na handapeunana. Jalma ngan saukur nyapu server saatos mangtaun-taun, anu kosong, upami aranjeunna masih kénéh nangtung - dina hiji waktos anjeun panginten tiasa ngitungna dina ramo dua leungeun.

Samentara éta, dina akhir taun 2018, berita nyebarkeun yén karya dina proyék kipas ET Legacy parantos dimimitian, berkat gimna diadaptasi kana sistem anu langkung énggal (kuring maénkeun sacara serius, paling-paling dina XP anu saé), penampilan na ogé rada disegerkeun sareng sababaraha bug dibenerkeun.

Sareng kumaha? Dokter, bari nyandak ku pananganna. Komunitas parantos hirup deui, sareng sadayana jalma-jalma Finlandia sareng Éstonia anu aneh anu kuring maénkeun Wolfenstein aslina: ET émut yén intan ieu aya di antara kaulinan online gratis. Sakumaha anjeun tiasa tingali, mayit éta henteu ngan ukur tiasa bubuk, tapi ogé leres-leres hirupkeun deui (sapertos nékromanser ti Pahlawan, tapi henteu dina gaya rorongkong).

Over-the-counter games

Janten kumaha sababaraha kaulinan tiasa ngorondang dina pipikiran seueur pamaén 5-10-15-20 taun saatos perdana, sareng sababaraha ogé hilap saatos 2 bulan sareng aranjeunna henteu pernah gaduh kasempetan "bangkit tina kuburan"? Kuring bakal jadi jelema bodo pikeun nyobaan, kalayan sagala kaanekaragaman pasar kaulinan, pikeun ngagambarkeun sababaraha aturan universal di dieu. Tapi aya kamungkinan anu kanyataan yén éta pantes nempatkeun seueur, upami henteu sadayana, kana panangan penggemar. Kusabab sanajan kaulinan anu pangsaéna, kalayan mékanika anu paling luar biasa, grafik sareng soundtracks tungtungna bosen, sababaraha gothic atanapi pahlawan nunggang kuda bodas, anu mimiti ngatur turnamén, nyiptakeun carita anyar pikeun kakawihan, ngahasilkeun mesin kalayan gancang Pabrik tank Leningrad ngahasilkeun langkung seueur kendaraan dina 1944.

Dina hiji kalimat - anjeun kedah masihan jalma sabisa-bisa kabébasan, sareng aranjeunna moal ngantep pertandingan favoritna maot deui. Sareng kuring miharep solusi sapertos judul anu mungkin.

Upami anjeun ngagaduhan kaulinan anu anjeun atos uih deui salami mangtaun-taun, kuring hoyong maca ngeunaan éta dina koméntar. Samentawis éta, kuring badé masang Gothic - kuring henteu acan ngalangkunganana salaku mage seuneu dina ngan calana, tanpa sihir.

Grup Polandia Smart Home ku SmartMe

Grup Polandia Xiaomi ku SmartMe

Promosi SmartMe

Tulisan patali