Aranjeunna muka musium! Ahirna - aya anu badé nyarios, atanapi sahenteuna kuring hoyong nyarios kitu, sabab kuring resep jenis kuil ieu. Sakumaha langkung ageung kabagjaan kuring upami firaun anu didamel sacara digital ti rébuan taun ka pengker ngantosan kuring di Museum Budaya Mesir? Sareng upami anjeunna nyarios ka kuring kalayan dasarna nyata - sanaos, paradoxically, disintésis - sora? Kami dina titik anu pikaresepeun dina pamekaran manusa anu teu tiasa dikaluarkeun.

Éta pikaresepeun ...

Abdi sanés bahan anu saé pikeun panilitian kumaha ngahudangkeun minat manusa pikeun musium. Alesanna saderhana - Abdi resep pisan nganjang ka musium sareng leres-leres jujur ​​sareng sanés ironisna saur kuring kuring henteu kantos ngadatangan musium anu goréng dina kahirupan kuring. Anjeun terang, sababaraha diantarana langkung narik sareng langkung teratur, sababaraha rada kirang ngiringan imajinasi sareng didamel ku "percikan" anu langkung alit.

Masing-masing, kumaha ogé, nyarioskeun carita sorangan sareng unggal-unggal kuring ngelek carita ieu sapertos bar coklat salajengna tina palang - gampang, gancang sareng pikaresepeun. Anjeunna sadar, kumaha ogé, yén seueur jalma ngan saukur teu resep hiburan sapertos kitu sareng kacapean paméran na muncul sacara dramatis, utamina upami paméran na kirang rupi-rupi. Musium (atanapi lembaga pendidikan anu béda-béda) kedahna tingkat luhur mutlak dimana aya kajadian: noise, gerakan, sora sareng interaksi. Di dieu, tangtosna, téknologi anyar nyalametkeun - visual, tapi ogé aya hubunganana sareng audio.

Batur tiasa ngagorowok, "Héy botak! Anjeun rada mundur - solusi sapertos kitu parantos aya mangtaun-taun! ”. Anu purun sapertos kitu moal jauh tina bebeneran, sabab lami-lami musna dimana seueur musium, bahkan anu ngagaduhan anggaran anu langkung miskin, ngan saukur nempatkeun boneka anu nyamar salaku prajurit sareng masang acara anu disebut "Lalajo éta lebu". Ayeuna, pengunjung tiasa nganggo layar interaktif anu bahkan ngamungkinkeun aranjeunna pikeun ngarengsekeun puzzles.

Aranjeunna tiasa maénkeun bahan vidéo sareng audio nyalira sababaraha kali sareng dina konfigurasi naon waé, atanapi nonton pilem dina kaayaan anu teu biasa - dina layar dilebetkeun kana témbok gedong, atanapi bahkan aya dina tram (salam ka Museum Pemberontakan Silesian dina Świętochłowice). Komo sora tiasa diputer sacara kreatif - saha waé anu nganjang ka Museum Pemberontakan Warsawa sareng nguping gemetek dina ceuli, anu saatos tiasa dikenal salaku degup jantung, terang naon anu kuring carioskeun.

Musium parantos janten langkung menarik, langkung éndah sareng modéren. Di pikahareupeun, aranjeunna bakal masihan kami immersion anu langkung saé! (poto: Ichigo121212, Lisénsi pixel).

… Sareng bakal langkung narik!

Sadaya ieu, Nanging, tiasa janten inovasi sakedik teuing ku sababaraha waktos. Janten naha henteu ngahirupkeun deui saksi kana sajarah? Ayeuna ternyata gampang pisan (oke, kuring moal sanggup ngalakukeun éta) - anyar-anyar ieu, di mana waé di jero Internét, kuring némbalan kartu ti anu terkenal sareng resep Panda Bosen, anu ngabagi karya Nathan Shipley anu narik pisan. Artis (sabab ieu pastina kumaha anjeun tiasa ngahartikeun jalma ieu), dumasar kana lukisan abad-abad, nyiptakeun gambar anu réalistis seueur tokoh sajarah - contona Shakespeare, Henry VI, George Washington atanapi Benjamin Franklin.

Kesan anu sami sareng listrik anu dilakukeun dina kuring malah tiheula damel ku Hadi Karimi, Urang Iran ti Teheran, anu mimiti nyiptakeun modél 3D anu luar biasa, antara séjén komposer kawéntar, kalebet kami (Hurray, hussars!) Fryderyk Chopin. Salah sahiji pangguna anu disebatkeun dina salah sahiji karya Karimi - aktris kontémporér (sareng ku jalan anu saé) Anne Hathaway - yén éta bakal pikaresepeun pikeun ngahirupkeun deui gambar-gambar tokoh bioskop anu tos lami - misalna Marylin Monroe atanapi Humphrey Bogart sareng anggo na dina pilem énggal.

Ieu saleresna mangrupikeun pilihan anu ngagoda pisan, sareng anu paling mungkin ku artos ageung, anu ngamungkinkeun animasi karakter lengkep dina lingkungan anu khusus, saur, 1,5 jam. Tapi naon anu moal dilakukeun Hollywood pikeun nambahan artos? Samentawis éta, bahkan hiji jalma tiasa ngalakukeun kaajaiban nalika ngahirupkeun rupa jalma anu hirup sababaraha taun ka pengker, atanapi bahkan henteu aya pisan - Denis Shiryaev henteu ngan ukur ningkatkeun kualitas bahan pilem anu lami sareng ngawarnaan éta, tapi ngagunakeun sadaya manpaatna tina AI ngahirupkeun ti saprak éta dugi ka rupa-rupa anu dipidangkeun dina gambar - Anjeunna hirup deui dina Mona Lisa atanapi Frida Kahlo.

Ku jalan kitu, ngotéktak sakedik dina Google, kuring junun mendakan yén kaajaiban sapertos anu kajantenan di Polandia - Shiryaev, sanaos anjeunna Rusia, hirup sareng ngajalankeun perusahaan di Tri-City. Cool - ieu mangrupikeun sumbangan hébat kana sajarah Internét global anu aya hubungan sareng Polandia, pas sareng lagu Cypis "Dimana belut bodasna? (Turunan) ".

Naha kuring nyebatkeun ngawarnaan bahan di mana waé sapanjang jalan? Ngan ukur kajadian yén hobi anu sami janten beuki populér sareng di bojong Internét anjeun tiasa mendakan jalma-jalma berbakat anu sampurna tiasa ngawarnaan, sapertos poto lami. Jalma resep Mikołaj Kaczmarek atawa Julius Jääskeläinen ku mantra warna-warni, aranjeunna sacara lengkep tiasa ngarobih anggapan poto. Sareng upami anjeun hoyong maén sareng tukang warna nyalira, maka ieu waé Algoritma sanggup ngabantosan anjeun sakedik, sanaos henteu pas. Sareng anjeun moal terang upami batur bakal hack halaman wéb sareng maok rupa akina buyut anjeun nyandak pinjaman gajian kanggo almarhum anu miskin.

Langkung ageung, mummy!

Ayeuna mangrupikeun sorotan audiovisual tina program. Ngan ukur catetan, sabab dugi ka ayeuna lucu kumaha kuring henteu terang Kami sanggup ngahasilkeun otot anu pangleutikna dina raray komposer, anu seungit kembang ti handapeunana salami 200 taun. Kami tiasa ngahirupkeun otot anu lengkep jasmani ieu ku nyiptakeun sababaraha urutan gerak. Tapi naha urang bakal ngahancurkeun deui sora komposer sahingga anjeunna tiasa nyaritakeun kumaha anjeunna sakali ngaanalisis fugue di D minor ku gaya hébat?

Teu aya anu bodo. Kami moal nganggo dewan ouii ... oua ... uahaha ... Nya, anu disangka manggil hantu ti alam handap. Nanging, urang tiasa nyiptakeun deui sorana dumasar kana sésa-sésa awak awak. Sora teu masuk akal? Dina awal taun ka tukang, sakelompok élmuwan ti Universitas London ngadamel anu luar biasa - aranjeunna nalungtik sésa-sésa imam Mesir anu maot 3000 taun ka pengker sareng berkat mummification mayit, tiasa ngarekonstruksikeun saluran sora urang Mesir kuno. Teras sadayana anu nyéépkeun nyaéta nyetak 3D kabel sareng nyintésiskeun sorana. Kadengeeunana lucu pisan, sabab dugi ka ayeuna tiasa ngahasilkeun "Eee" panjang dina gaya Robert Makłowicz, tapi, tungtungna, urang nuju berhadapan sareng prestasi ilmiah anu hebat.

Naha kuring parantos ngadaptar sadaya conto ieu ngeunaan "ngahirupkeun deui" inohong lami? Kusabab, kuring yakin, ieu anu bakal kahareup bakal katingali, sigana langkung jauh tibatan anu pang caketna, pendidikan museology sareng musium. Daripada aktor anu diasah nganggo jubah sajarah, anu bakal urang titénan berkat proyektor biasa anu dipikaterang ti paguron luhur (ngimpina anu paling parah tina Prof. Dr. M.Sc., Eng.), Urang bakal ningali karakter hirup anu urang mimiti masihan warna , teras jero 3D sareng animasi detil, sareng tungtungna urang bakal masihan aranjeunna sora (upami sésa-sésa na cekap cekap, atanapi urang gaduh conto sora aranjeunna.

Hologram salaku guru kahirupan

Sareng kumaha urang nampilkeun inohong sajarah supados gambarna pikaresepeun, jelas, narik perhatian sareng ngupingkeun? Naha henteu nganggo hologram, sapertos Putri Leia Organa, nyarios ka Obi-Wan yén anjeunna ngan ukur harepan na? Kusabab urang parantos dugi ka titik dimana pemirsa dina konsér tiasa dihibur ku hologram almarhum 2Pac atanapi Ronnie James Dio, naha urang henteu kedah nganggo téknologi ieu dina kaayaan anu sanés, pikeun ngajar?

Kanggo ayeuna, biaya ngahasilkeun hologram sapertos kitu mangratus ratusan rébu dolar, janten henteu unggal musium atanapi pusat sains bakal ngantepkeun (saé, sacara praktis henteu aya), kalayan kamungkinan téknologi waktos bakal ngajantenkeun solusi sapertos langkung umum sareng langkung mirah. Museum Holocaust Illionis sareng Pusat Pendidikan anjeunna parantos nganggo hologram anu ngagambarkeun saksi sajarah anu sajati, tapi éta beroperasi dumasar kana rékaman modéren. Naha urang bakal ngaléngkah?

Kami ogé ngagaduhan dilema moral anu pikaresepeun sareng pikaresepeun ngeunaan naon anu tiasa sareng henteu tiasa dilakukeun dina ieu digital. Nalika urang nonton pilem sajarah biasa, urang henteu mikir yén tokoh anu dibéré lakonan hal nu sami, nyarios persis sami, jsb. Éta konvénsi, dumasar sumber-konvensional (atanapi sahanteuna kedahna), janten kuring panginten ngadamel kepala Mozart anu modél 3D, anu nyarioskeun saeutik ngeunaan biografi anjeun moal janten kajahatan ageung.

Tapi kumaha upami urang sacara digital nyiptakeun Marylin Monroe sareng masihan peran anyar pikeun anjeunna? Naha éta bakal janten kaajaiban dina waktos urang, atanapi langkung resep ngamangsa gambar jalma maot? Kuring sieun anu terakhir sigana bakal hasil, tapi éta bakal dinormalisasi dumasar waktos.

Kanyataan yén urang moal peryogi palaku atanapi wartawan pas, sabab sadayana bakal diganti ku touts bahaya, urang tiasa nyerat téks anu misah, tapi dina kasempetan anu béda. Kanggo ayeuna, kuring ngimpi ngeunaan maén gim musium interaktif anu digital Napoleon ngagorowok ka kuring dina basa Perancis yén kuring nyasabkeun pion dina peta sareng sakali deui kaleungitan anjeunna Battle of Waterloo.

Samentawis waktos, kuring nyarankeun nganjang ka musium normal kami anu henteu futuristik. Kami buru-buru ngadatangan musium - aranjeunna gancang ditutup, ku sababaraha alesan.

Grup Polandia Smart Home ku SmartMe

Grup Polandia Xiaomi ku SmartMe

Promosi SmartMe

Tambah comment hiji

Email alamat anjeun teu bakal dipedar. Widang anu kudu réngsé nu ditandaan * *

dua × 2 =