Satiap petualangan parantos mimiti. Upami anjeun heran nalika bumi pinter terang anjeun pertama kalina, naon anu anjeun bakal ngajawab? Dina hal kuring bakal janten pamukaan pilem na "Balik deui ka Masa Depan." Sareng iraha anjeun ngamimitian pangalalaran anjeun sareng bumi anu pinter? Iraha bumi anu cerdas pinuh ku sensor sareng alat janten hal pikeun anjeun, hatur nuhun anu hirup anjeun janten langkung sederhana sareng langkung saé? Kuring ngamimitian deui nalika kuring narik sekalian kotak-kotak ti set Aqara ti Xiaomi tina grid sareng kuring nyarios ka kuring: hayu urang ngamimitian!

Oké, tapi hayu urang mundur hiji léngkah, sabab henteu sadayana peryogi kauninga naon Aqara atanapi Aqara Hub. Ieu mangrupikeun sub-merek Xiaomi, darmabakti ka bumi pinter, anu ngagaduhan kualitas langkung luhur tibatan produk Xiaomi. Éta kasohor pisan dina témbok anu hébat, sareng nembé ogé sacara resmi muncul di Éropa. Alat anu ngawangun Hub Aqara ngabentuk puseur paréntah bumi anu pinter.

Dina tinjauan ayeuna, kuring bakal ngurus sakedik kémah anu paling minimal anu kuring nyarankeun ka saha waé anu mimiti ngajantenkeun imahna. Kit na kalebet alat-alat ieu anu nyusun téknologi homekit:

  1. Tujuan Aqara Hub.
  2. Pintu sareng sensor muka jandela.
  3. Sensor banjir.
  4. Detektor ngaroko.
  5. Sensor gerak.
  6. Sareng ogé sensor suhu sareng kalembaban.

Kanggo abdi, sakumpulan produk pinter ieu mangrupikeun dadasar pikeun bumi anu aman sareng aranjeunna ngajantenkeun tujuan pikeun home pinter pikeun sadayana. Jeung sajaba ti, nganggo set ieu rasio kualitas harga henteu kapayun.

Imah pinter Xiaomi - kesan munggaran

Masing-masing produk Aqara ogé dilakukeun sareng dianggo rangkep. Dina kotak éta anjeun bakal salawasna mendakan produk sareng petunjuk anu bakal ngabantosan anjeun beroperasi sareng pasang aplikasi sareng alat Xiaomi tanpa aya masalah. Dina kasus kuring, éta manual dina basa Cina, tapi anjeun bakal nampi arahan dina basa Inggris atanapi basa Polandia.

Gerbang sareng sensor-na tetep aya dina rentang warna tina produk Xiaomi, bodas. Detektor gerbang sareng haseup langkung ageung, sedengkeun panto / jandéla, banjir sareng sensor suhu leres pisan. Anjeun sering tiasa mendakan aranjeunna dina kombinasi sareng warna anu kuat (sapertos bodas dina hideung) atanapi di kai. Éta katingali saé pisan.

Sensor muka panto sareng jandela mangrupikeun hiji-hijina anu diwangun ku dua elemen - sagi opat anu langkung alit sareng langkung ageung. Pondokna, sakumpulan parangkat calakan anu ngajadikeun otomatis kagiatan di bumi katingali modern sareng pikaresepeun.

Ngajalankeun sareng masangkeun alat Aqara

Ngonpigurasikeun bumi pinter Xiaomi dumasar kana produk Aqara dilakukeun dina dua tingkatan. Mimiti anjeun nambihan gerbang Hub Aqara, teras sensor individu. Kusabab kanyataan yén éta rada senang, kami parantos nyiptakeun pituduh khusus anu anjeun bakal mendakan di dieu. Éta kalebet pedaran pikeun MiHome sareng integrasi sareng aplikasi Apple Home (Apple HomeKit). Hatur nuhun pisan, anjeun bakal diajar kumaha mimitian nganggo téknologi bumi pintar Xiaomi.

Hub Aqara ti Xiaomi

Hub Aqara

Produk Aqara, tanpa anu urang moal ngamimitian ngamimitian petualangan kalayan bumi anu pinter, nyaéta Aqara Hub, i.e. Tujuanana tajongan. Gerbang dirancang pikeun nyambungkeun langkung seueur alat sareng ngantepkeun kadali jauh liwat wifi. Urang napel langkung seueur sensor atanapi pangendali pikeun éta (ulasan Aqara Relay datang pas). Éta kedah dipasang dina sadaya waktos na kedah aya di tengah bumi sareng caket ka router.

Kauntungan anu gedé pisan sareng bédana utama dibandingkeun Xiaomi Hub nyaéta dukungan pikeun Apple HomeKit. Ieu ngandung harti yén duanana gerbang téa sareng sadaya alat anu kami sambungkeun tiasa dihubungkeun langsung ka Imah aplikasi dina alat Apple. Sareng kuring resep pisan ka MiHome, kuring masih ngatur imah pinter kuring langkung hadé kalayan bantosan Imah. Dina bagian anu engké ulasan kuring bakal ngajelaskeun éta leuwih lega.

Hub Aqara ti Xiaomi henteu ngan ukur tujuan. Kauntungan gedé séjén nyaéta fungsi alarm. Gerbang gaduh sirén anu diwangun sareng upami urang ngahubungkeun éta sareng sensor dina bentuk alarem, bakal nyaring dina kaayaan darurat. Di gerbang kami bakal mendakan tombol anu tiasa dihurungkeun atanapi pareumkeun alarm, sanaon kami bakal ngalakukeun éta sacara otomatis atanapi tina salah sahiji dua aplikasi ieu. Sénsor gerak ngajantenkeun penjaga bumi anu pinter pikeun kasalametan anggota rumah tangga.

Fungsi gerbang anu terakhir mangrupikeun lampu. Salian sirineu alarem, gapura gaduh lampu anu nyala beureum nalika sinyal dipicu. Éta ogé tiasa dianggo salaku lampu wengi ditéang sareng sensor gerak.

Pikeun hiji tujuan éta rada seueur pilihan.

Sensor panto Aqara

Pintu sareng sensor muka jandela

Sensor dasar dina dasar dimana urang tiasa ngamimitian ngawangun alarm imah urang dina téknologi Xiaomi homekit nyaéta sensor pambuka. Prinsip operasi nyaéta saperti kieu: sensor diwangun ku dua unsur anu kedah caket pisan. Salah sahiji dipasang dina unsur anu tiasa dialihkeun, sareng anu sanés dina permanén, e.g. panto sareng pigura na. Upami sambungan antara sensor rusak, e.g. nalika panto dibuka, maka sensor mendakan yén aranjeunna dibuka. Upami urang nambihanana kana kamar anu pas, kami bakal terang persisna perobahan éta kajantenan.

Sensor panto Aqara
Sensor panto Aqara

Sensor dipasang ku ngalampirkeun kana pita dina tonggong. Salila pamasangan, aplikasi bakal nginpokeun ka urang ngeunaan naha sensor cekap nutup atanapi naha kami masih kedah mendakanana. Catet yén jarakna saé leutik - éta ukur sababaraha milimeter. Saatos nambihan sensor ka gerbang, éta bakal otomatis muncul dina MiHome Xiaomi sareng Apple House.

Sensor sorangan henteu gaduh seueur konfigurasi, tapi tiasa dianggo pikeun seueur automation:

  1. Automation dasar mangrupikeun béwara anu datang ka telepon yén salah sahiji sensor geus mendakan muka panto atanapi jandéla. Anjeun tiasa milih naha éta kedah dilakukeun atanapi ngan upami anjeun teu betah. Ieu mangpaat pisan nalika anjeun teu émut upami anjeun nutup jandela atanapi panto. Anjeun ngamimitian aplikasi sareng sadayana jelas.
  2. Automasi sanésna mangrupikeun fungsi alarm. Urang tiasa nunjukkeun yén muka panto sareng jandéla micu alarem. Upami aya sensor mendakan bukaan nalika alarem dipicu, gapura bakal mulai ngising sareng cemengna beureum, sareng urang bakal nampi béwara dina telepon ngeunaan alarem. Citakan ieu tiasa disetél pikeun jam-jam khusus atanapi dumasar kana posisi urang nalika urang angkat atanapi ngadeukeutan bumi.
  3. Urang ogé tiasa ngawangun automasi sanés anu bakal dipicu ku sensor. Salaku conto, nalika urang muka panto hareup, buta bakal nyumput atanapi lampu pendopo bakal hurung.

Lengkah demi léngkah otomatis tina bumi calakan tiasa dipanggihan di antara pituduh kami.

Sensor banjir

Aqara Cai Sénsor

Sensor banjir parantos nyimpen susun kuring tilu kali sareng éta salah sahiji pangsaéna anu pernah dilakukeun ku kuring. Sensor jalan dina cara anu sami sareng anu disebatkeun di luhur. Nalika mendakan hal-hal (dina hal ieu, nalika éta baseuh), éta langsung ngirimkeun informasi ka gerbang sareng mimiti roréng. Gerbang teras otomatis ngaktifkeun modeu alarem (paduli naha éta dihurungkeun) sareng éta ogé mimiti ngorondang sareng cemlorot beureum. Kami ogé nampi béwara dina telepon anu gaduh inpormasi dimana bocorna dideteksi.

Carita nyata nyaéta panggunaan sensor ieu ngan ukur dua dinten saatos dipasang. Kami nembé ngalih kana susun sareng bieu dipasang sadaya alat di bumi. Abdi parantos ngagaduhan dua banjir sénsor, anu kuring dipasang di gigireun mesin cuci sareng handapeun siphon, di dapur. Hiji wengi, nalika kami ningali TV, ujug-ujug alarm sareng sensor banjir ngamimitian ngoyak, bising éta dahsyat sareng kuring jeung pamajikan kuring teu terang naon anu lumangsung. Kuring gancang nyekel telepon sélulér kuring sareng nyawang iber yén Xiaomi Smart Home parantos mendakan bocor dina mesin cuci. Mesin cuci diwangun di dapur sareng handapeuneun éta mangrupikeun jajan kalayan segel anti cai. Saatos miceun jalur éta sacara praktis ngiringan kami. Tétéla éta selang mesin cuci murag sareng sadayana mulai bah. Butuh sababaraha dinten pikeun garing tina méja sareng lantai, tapi upami éta henteu pikeun sensor pikeun PLN 30, urang moal pernah terang ngeunaan éta, kusabab jalur éta ngiringan sadayana cai tina tuang, sareng urang sigana bakal ngancurkeun perabot anyar pikeun dapur sareng lantai. Salajengna, aya deui bocor dua kali deui (selang deui tina mesin cuci sareng sakali mesin pencuci pinggan), tapi teras urang terang dimana badé ngeureunkeun éta langsung.

Saatos carita ieu, kuring mésér dua langkung sensor anu kuring ditempatkeun di tempat sanés anu tiasa waé cai. Kalenturan anu dijamin ku Xiaomi homekit mangrupikeun kauntungan anu penting.

Detektor haseup Aqara

Detektor ngaroko

Detektor haseup jalanna sami sareng sadaya detektor haseup sanésna. Urang dipasangkeun dina siling anu caket tempatna tiasa katingali seuneu (janten dina 95% kasus éta dapur). Dina setélan sensor urang tiasa netepkeun jinis tempat dimana ayana: naha éta, e.g. gudang, dimana éta peka pisan, atanapi dapur, dimana aya kasempetan anu langkung ageung tina alarm anu palsu.

Metode anu dipasangkeun idéntik sareng sensor anu sanés, i.e. ngadeteksi ancaman (dina hal ieu ngaroko) sareng ngaktifkeun sirén internal, pisan nyaring, ogé alarem dina gerbang Xiaomi Aqara Hub sareng béwara telepon. Sajauh ieu, sénsorna ngan nembus dipecat sakali nalika istri damel tuang. Ku sabab éta, éta nyaéta sensor anu anjeunna henteu resep pisan ????

Detektor haseup Aqara

Sensor gerak

Aqara Gerak Sensor

Sensor gerak bénten sareng produk Aqary anu sanés. Hal kahiji anu nangkep panonna nyaéta ukuran leutikna. Dina staircases atanapi di réstoran kami biasa pikeun sensor ukuran anu pista anu ageung. Sensor ti Aqara jauh langkung leutik, sahingga urang tiasa nyumput waé di mana waé tempat. Sensor tiasa maréntahkeun nyalira atanapi nganggo sampéan. Suku ngamungkinkeun urang ngiderkeun alat sareng nyetél dina akun anu teu biasa. Ku kituna, urang tiasa nempatkeun éta, atanapi lengket témbok atanapi siling. Kamungkinan sajajalan didieu.

Saatos masangkeun sensor ku gerbang, kami tiasa nganggo poténsial pinuh saatos bari. Éta tiasa dianggo salaku elemen kaamanan tambahan ku ngadeteksi gerak di apartemen nalika urang ical tiasa memicu alarem. Urang ogé tiasa ngadasarkeun kana rupa-rupa automasi sapertos lampu lampu nalika urang asup ka kamar kalayan indikasi yén éta ngan ukur tiasa dilakukeun dina wengi. Sensor ieu mangrupikeun penyambungan anu murah tapi mangpaat pikeun sistem Aqara.

Sensor suhu Aqara

Sensor suhu sareng kalembaban

Sensor ieu béda ti anu sanés yén éta henteu kaasup katégori kaamanan tapi pikeun kategori anu genah. Sanajan kitu, éta seueur teuing fungsi pikeun ngagaduhan ulasan anu didamelkeun, janten kuring pasang ka dieu. Sakumaha nami nunjukkeun, éta dideteksi suhu sareng kalembaban dina kamar anu ditangtukeun. Salaku tambahan, éta ogé nunjukkeun tekanan, tapi sanés dina héktar, ngan ukur kilopasi - ukur nambihan hiji enol sareng sadayana bakal jelas. Salian fungsi ieu, sensor ogé nunjukkeun yén suhu kamar optimal (lapangan héjo) atanapi henteu.

Sensor sorangan masihan ngan ukur inpormasi dasar ngeunaan cuaca, tapi kemungkinan ngagunakeunana dina automation langkung seueur. Urang tiasa nyambungkeun bagian tina automasi bumi pinter Xiaomi urang dumasar kana suhu atanapi kalembaban, e.g.

  1. Ngamimitian hawa lamun hawa ningkat kana sababaraha derajat.
  2. Mimitian humidifier upami hawa ngagaduhan kalembaban anu rendah.
  3. Karet handap buta nalika suhu naék, atanapi mindahkeun nalika turun.
Sensor suhu Aqara
Aya seueur kamungkinan sareng kami bakal nunjukkeun anjeun dina bagian tutorial.

Aplikasi pikeun Aqara - MiHome sareng Apple House

Nyaho kumaha sagala alat bumi pinter dianggo, urang tiasa angkat kana dua aplikasi utama, nyaéta MiHome ti Xiaomi sareng Apple Dom. Sakumaha kuring nyerat sateuacanna, kuring ngantunkeun konpigurasi lengkep dina panungtun, sareng di dieu kuring bakal ngajelaskeun naon kadua aplikasi anu nawiskeun ka urang.

Apple House

Saatos nambihan gerbang dina MiHome sareng masangkeun éta ku HomeKit, alat anu munggaran bakal némbongan - Aqara Hub. Tina tingkat MiHome, layar anu munggaran bakal nunjukkeun pilihan ngaktifkeun / mareuman alarm sareng lampu. Teras we gaduh dua langkung pandangan - automation sareng alat. Dina automation urang ngawangun adegan (panduan), sareng ngaliwatan alat-alat urang tiasa nambihan sensor tambahan (ieu ogé tiasa ngagunakeun ménu utama MiHome). Pikeun pilihan gerbang, urang tiasa nyetél kamar anu aya, volume sareng sora alarem (sirén pulisi) sareng warna lampu. Kuring tiasa ngonpigurasi gapura sakitar tengah wengi sareng nalika kuring ngaktifkeun pilihan sora alarem, kuring kaget yén gerbang nunjukkeun poténsina pinuh. Leres, tatanggana kedah bogoh ka abdi ...

Di Apple House, urang ngagaduhan pilihan anu langkung saeutik. Saatos nambihan gerbang ka HomeKit, alat bakal némbongan dina ménu utama. Saé ngarobih nami sareng nambihan ka kamar anu pas. Di Apple House, urang ogé tiasa ngaktipkeun / pareumkeun alarem sareng lampu sareng ngalaksanakeun automasi anu sami sareng dina Xiaomi MiHome. Pilihanna seueur kirang, tapi langkung saé kanggo kuring ngagunakeun aplikasi ieu.

Sénsor pikeun muka, banjir, haseup sareng suhu tambah ku cara nambahan alat. Urang émut pikeun ngajelaskeun éta ogé sareng napelkeun éta ka ruangan supados urang terang dimana anu parantos dideteksi. Dina aplikasi House, urang henteu kedah ngalakukeun naon waé pikeun némbongan - gapurana bakal nambihanana sorangan. Di dieu, kami ogé ngajelaskeun sareng napelkeun aranjeunna ka kamar. Aya henteu deui pilihan dina hal ieu.

Sapopoé hirup sareng Aqara

Kalayan pakakas parangkat ieu, urang parantos gaduh Xiaomi Smart Home anu nyata. Kuring make éta unggal dinten sareng abdi gaduh rasa kaamanan anu hébat. Pasti, ieu sanés pikeun alarem pikeun 2 zlotys sareng tim kaamanan anu bakal sumping dina 15 menit, tapi sanés urang sadayana peryogi anu sapertos kitu. Kuring mamatahan ka jalma anu gaduh bumi pikeun ngadamel alarm anu saé sareng nyetél biasa - bisi aya anu cilaka.

Detéktor banjir sareng haseup teu kawih sareng éta tugasna. Aranjeunna sakuduna dituju ngan ukur dilaksanakeun. Sensor muka panto sareng jandéla terus nginpokeun kuring upami kuring parantos ditutup sadayana atanapi upami kuring hilap kana hiji hal sareng jandéla kedah ditutup. Sareng sensor suhu henteu ngan ukur masihan sagala data kuring, tapi ogé katingali saé dina kayu 😉

Salian gerbang, sadaya alat-alat parantos dioperasi sareng dioperasi sacara nirkabel. Sabaraha lami éta tiasa dipasang dina hiji batré? Hésé pisan kusabab kuring dipasang aranjeunna langkung satengah taun ka pengker, sareng dugi ka ayeuna kuring henteu kedah hariwang ngagentos batré na.

Hub Aqara

jumlahna

Upami anjeun hoyong ngamimitian petualangan anjeun sareng bumi anu pinter dina umumna atanapi Xiaomi Smart Home, kuring nyarankeun anjeun nyetél alat Aqara nganggo leungeun dina haté anjeun. Ngan parios naha ieu bakal janten alat anu panganyarna dina halaman produk urang. Hargana sacara praktis sami, tapi generasi énggal dianggo dina protokol Zigbee 3.0, anu ngamungkinkeun komunikasi anu langkung saé, langkung seueur alat sareng kurang konsumsi énergi.

Upami anjeun ngahubungkeun hiji bumi anu pinter kalayan pusat-pusat anu dahsyat, teu ningal témbok, narik kabel sareng kedah terang bahasa program, maka kuring bagja ngawartosan yén ieu mangrupikeun hal jaman baheula! ☺ Ayeuna urang lengket alat bumi anu pinter dimana kami badé janten, atanapi kantun dipasang di dinya. Konfigurasi sadayana saleresna sababaraha klik, sami sareng automation. Sareng tibatan sababaraha waktos sareng sababaraha rébu zlotys, anjeun tiasa gaduh bumi pinter kalayan anggaran kurang tina 400 zlotys. Gantina tentara fitters sareng tukang, anjeun tiasa ngalakukeun éta sorangan atanapi kalayan pitulung. Sareng anjeun henteu kedah ngantosan sababaraha minggu kanggo éta, hiji soré cukup.

Sareng ieu mangrupikeun jinis bumi pinter anu urang badé mengembang dina basa Polandia. Hiji bumi anu pinter nyaéta:

  1. mirah,
  2. pikeun dulur
  3. akting,
  4. mangpaat,
  5. elegan.

Ieu mangrupikeun ulasan mimiti ngeunaan (sanés;)) portal panggedéna ngeunaan pinter dina basa Polandia.

Ngabagéakeun!

SmartMe


Sagoléh gelo ngeunaan pinter. Upami aya anu anyar muncul, éta kedah diserahkeun sareng diuji. Anjeunna resep solusi anu tiasa dianggo sareng henteu tiasa usik gadget gunana. Impianna nyaéta ngawangun portal pinter anu pangsaéna di Polandia (sareng engké di dunya sareng Mars di 2025).

Grup Polandia Smart Home ku SmartMe

Grup Polandia Xiaomi ku SmartMe

Promosi SmartMe

Tulisan patali