Satiap petualangan parantos mimiti. Upami anjeun heran nalika bumi pinter terang anjeun pertama kalina, naon anu anjeun bakal ngajawab? Dina hal kuring bakal janten pamukaan pilem na "Balik deui ka Masa Depan." Sareng iraha anjeun ngamimitian pangalalaran anjeun sareng bumi anu pinter? Iraha bumi anu cerdas pinuh ku sensor sareng alat janten hal pikeun anjeun, hatur nuhun anu hirup anjeun janten langkung sederhana sareng langkung saé? Kuring ngamimitian deui nalika kuring narik sekalian kotak-kotak ti set Aqara ti Xiaomi tina grid sareng kuring nyarios ka kuring: hayu urang ngamimitian!

Oké, tapi hayu urang mundur hiji léngkah, sabab henteu sadayana peryogi kauninga naon Aqara atanapi Aqara Hub. Ieu mangrupikeun sub-merek Xiaomi, darmabakti ka bumi pinter, anu ngagaduhan kualitas langkung luhur tibatan produk Xiaomi. Éta kasohor pisan dina témbok anu hébat, sareng nembé ogé sacara resmi muncul di Éropa. Alat anu ngawangun Hub Aqara ngabentuk puseur paréntah bumi anu pinter.

Dina tinjauan ayeuna, kuring bakal ngurus sakedik kémah anu paling minimal anu kuring nyarankeun ka saha waé anu mimiti ngajantenkeun imahna. Kit na kalebet alat-alat ieu anu nyusun téknologi homekit:

  1. Tujuan Aqara Hub.
  2. Pintu sareng sensor muka jandela.
  3. Sensor banjir.
  4. Detektor ngaroko.
  5. Sensor gerak.
  6. Sareng ogé sensor suhu sareng kalembaban.

Kanggo abdi, sakumpulan produk pinter ieu mangrupikeun dadasar pikeun bumi anu aman sareng aranjeunna ngajantenkeun tujuan pikeun home pinter pikeun sadayana. Jeung sajaba ti, nganggo set ieu rasio kualitas harga henteu kapayun.

Bumi pinter Xiaomi - kesan munggaran

Masing-masing produk Aqara ogé dilakukeun sareng dianggo rangkep. Dina kotak éta anjeun bakal salawasna mendakan produk sareng petunjuk anu bakal ngabantosan anjeun beroperasi sareng pasang aplikasi sareng alat Xiaomi tanpa aya masalah. Dina kasus kuring, éta manual dina basa Cina, tapi anjeun bakal nampi arahan dina basa Inggris atanapi basa Polandia.

Gerbang sareng sensor-na tetep aya dina rentang warna tina produk Xiaomi, bodas. Detektor gerbang sareng haseup langkung ageung, sedengkeun panto / jandéla, banjir sareng sensor suhu leres pisan. Anjeun sering tiasa mendakan aranjeunna dina kombinasi sareng warna anu kuat (sapertos bodas dina hideung) atanapi di kai. Éta katingali saé pisan.

Sensor muka panto sareng jandela mangrupikeun hiji-hijina anu diwangun ku dua elemen - sagi opat anu langkung alit sareng langkung ageung. Pondokna, sakumpulan parangkat calakan anu ngajadikeun otomatis kagiatan di bumi katingali modern sareng pikaresepeun.

Ngajalankeun sareng masangkeun alat Aqara

Ngonpigurasikeun bumi pinter Xiaomi dumasar kana produk Aqara dilakukeun dina dua tingkatan. Mimiti anjeun nambihan gerbang Hub Aqara, teras sensor individu. Kusabab kanyataan yén éta rada senang, kami parantos nyiptakeun pituduh khusus anu anjeun bakal mendakan di dieu. Éta kalebet pedaran pikeun MiHome sareng integrasi sareng aplikasi Apple Home (Apple HomeKit). Hatur nuhun pisan, anjeun bakal diajar kumaha mimitian nganggo téknologi bumi pintar Xiaomi.

Hub Aqara ti Xiaomi

Hub Aqara
 

Produk Aqara, tanpa anu urang moal ngamimitian ngamimitian petualangan kalayan bumi anu pinter, nyaéta Aqara Hub, i.e. Tujuanana tajongan. Gerbang dirancang pikeun nyambungkeun langkung seueur alat sareng ngantepkeun kadali jauh liwat wifi. Urang napel langkung seueur sensor atanapi pangendali pikeun éta (ulasan Aqara Relay datang pas). Éta kedah dipasang dina sadaya waktos na kedah aya di tengah bumi sareng caket ka router.

Kauntungan anu gedé pisan sareng bédana utama dibandingkeun Xiaomi Hub nyaéta dukungan pikeun Apple HomeKit. Ieu ngandung harti yén duanana gerbang téa sareng sadaya alat anu kami sambungkeun tiasa dihubungkeun langsung ka Imah aplikasi dina alat Apple. Sareng kuring resep pisan ka MiHome, kuring masih ngatur imah pinter kuring langkung hadé kalayan bantosan Imah. Dina bagian anu engké ulasan kuring bakal ngajelaskeun éta leuwih lega.

Hub Aqara ti Xiaomi henteu ngan ukur tujuan. Kauntungan gedé séjén nyaéta fungsi alarm. Gerbang gaduh sirén anu diwangun sareng upami urang ngahubungkeun éta sareng sensor dina bentuk alarem, bakal nyaring dina kaayaan darurat. Di gerbang kami bakal mendakan tombol anu tiasa dihurungkeun atanapi pareumkeun alarm, sanaon kami bakal ngalakukeun éta sacara otomatis atanapi tina salah sahiji dua aplikasi ieu. Sénsor gerak ngajantenkeun penjaga bumi anu pinter pikeun kasalametan anggota rumah tangga.

Fungsi gerbang anu terakhir mangrupikeun lampu. Salian sirineu alarem, gapura gaduh lampu anu nyala beureum nalika sinyal dipicu. Éta ogé tiasa dianggo salaku lampu wengi ditéang sareng sensor gerak.

Pikeun hiji tujuan éta rada seueur pilihan.

Sensor panto Aqara

Pintu sareng sensor muka jandela

Sensor dasar dina dasar dimana urang tiasa ngamimitian ngawangun alarm imah urang dina téknologi Xiaomi homekit nyaéta sensor pambuka. Prinsip operasi nyaéta saperti kieu: sensor diwangun ku dua unsur anu kedah caket pisan. Salah sahiji dipasang dina unsur anu tiasa dialihkeun, sareng anu sanés dina permanén, e.g. panto sareng pigura na. Upami sambungan antara sensor rusak, e.g. nalika panto dibuka, maka sensor mendakan yén aranjeunna dibuka. Upami urang nambihanana kana kamar anu pas, kami bakal terang persisna perobahan éta kajantenan.

Sensor panto Aqara
Sensor panto Aqara

Sensor dipasang ku ngalampirkeun kana pita dina tonggong. Salila pamasangan, aplikasi bakal nginpokeun ka urang ngeunaan naha sensor cekap nutup atanapi naha kami masih kedah mendakanana. Catet yén jarakna saé leutik - éta ukur sababaraha milimeter. Saatos nambihan sensor ka gerbang, éta bakal otomatis muncul dina MiHome Xiaomi sareng Apple House.

Sensor sorangan henteu gaduh seueur konfigurasi, tapi tiasa dianggo pikeun seueur automation:

 

  1. Otomatisasi dasar nyaéta béwara anu datang kana telepon yén salah sahiji sénsor parantos mendakan kabuka panto atanapi jandéla. Anjeun tiasa milih pikeun ngalakukeun ieu salawasna atanapi ngan ukur nalika anjeun henteu di bumi. Ieu mangpaat pisan nalika anjeun henteu émut naha anjeun nutup jandéla atanapi panto. Anjeun ngahurungkeun aplikasi sareng sadayana jelas.
  2. Automasi sanésna mangrupikeun fungsi alarm. Urang tiasa nunjukkeun yén muka panto sareng jandéla micu alarem. Upami aya sensor mendakan bukaan nalika alarem dipicu, gapura bakal mulai ngising sareng cemengna beureum, sareng urang bakal nampi béwara dina telepon ngeunaan alarem. Citakan ieu tiasa disetél pikeun jam-jam khusus atanapi dumasar kana posisi urang nalika urang angkat atanapi ngadeukeutan bumi.
  3. Urang ogé tiasa ngawangun automasi sanés anu bakal dipicu ku sensor. Salaku conto, nalika urang muka panto hareup, buta bakal nyumput atanapi lampu pendopo bakal hurung.

Lengkah demi léngkah otomatis tina bumi calakan tiasa dipanggihan di antara pituduh kami.

Sensor banjir

Aqara Cai Sénsor

Sensor banjir parantos nyalametkeun apartemen kuring tilu kali ayeuna sareng ieu mangrupikeun salah sahiji mésér pangsaéna anu kuring parantos dugi ka ayeuna. Sensorna tiasa dianggo dina cara anu sami sareng anu parantos didadarkeun di luhur. Nalika éta ngadeteksi hal (dina hal ieu, nalika janten baseuh), éta langsung ngirimkeun inpormasi ka gerbang sareng mimiti ngagorowok. Gerbang teras sacara otomatis asup kana modeu alarm (naha éta atanapi henteu dihurungkeun), sareng éta ogé mimiti lolong sareng warna beureum. Kami ogé nampi bewara dina telepon kalayan inpormasi dimana bocorna dideteksi.

Carita nyata nyaéta panggunaan sensor ieu ngan ukur dua dinten saatos dipasang. Kami nembé ngalih kana susun sareng bieu dipasang sadaya alat di bumi. Abdi parantos ngagaduhan dua banjir sénsor, anu kuring dipasang di gigireun mesin cuci sareng handapeun siphon, di dapur. Hiji wengi, nalika kami ningali TV, ujug-ujug alarm sareng sensor banjir ngamimitian ngoyak, bising éta dahsyat sareng kuring jeung pamajikan kuring teu terang naon anu lumangsung. Kuring gancang nyekel telepon sélulér kuring sareng nyawang iber yén Xiaomi Smart Home parantos mendakan bocor dina mesin cuci. Mesin cuci diwangun di dapur sareng handapeuneun éta mangrupikeun jajan kalayan segel anti cai. Saatos miceun jalur éta sacara praktis ngiringan kami. Tétéla éta selang mesin cuci murag sareng sadayana mulai bah. Butuh sababaraha dinten pikeun garing tina méja sareng lantai, tapi upami éta henteu pikeun sensor pikeun PLN 30, urang moal pernah terang ngeunaan éta, kusabab jalur éta ngiringan sadayana cai tina tuang, sareng urang sigana bakal ngancurkeun perabot anyar pikeun dapur sareng lantai. Salajengna, aya deui bocor dua kali deui (selang deui tina mesin cuci sareng sakali mesin pencuci pinggan), tapi teras urang terang dimana badé ngeureunkeun éta langsung.

Saatos carita ieu, kuring mésér dua langkung sensor anu kuring ditempatkeun di tempat sanés anu tiasa waé cai. Kalenturan anu dijamin ku Xiaomi homekit mangrupikeun kauntungan anu penting.

Detektor haseup Aqara

Detektor ngaroko

Detéktor haseup dianggo dina cara anu sami sareng sadaya detektor haseup sanés. Kami dipasang dina siling caket tempat tempat seuneu tiasa némbongan (janten dina 95% kasus éta téh dapur). Dina sét sénsor, urang tiasa ngahartikeun jinis tempat dimana ayana: naha éta, contona, gudang, dimana éta kedah peka pisan, atanapi dapur, dimana aya kamungkinan langkung seueur alarm palsu.

Metode anu dipasangkeun idéntik sareng sensor anu sanés, i.e. ngadeteksi ancaman (dina hal ieu ngaroko) sareng ngaktifkeun sirén internal, pisan nyaring, ogé alarem dina gerbang Xiaomi Aqara Hub sareng béwara telepon. Sajauh ieu, sénsorna ngan nembus dipecat sakali nalika istri damel tuang. Ku sabab éta, éta nyaéta sensor anu anjeunna henteu resep pisan ????

Detektor haseup Aqara

Sensor gerak

Aqara Gerak Sensor

Sensor gerak bénten sareng produk Aqary anu sanés. Hal kahiji anu nangkep panonna nyaéta ukuran leutikna. Dina staircases atanapi di réstoran kami biasa pikeun sensor ukuran anu pista anu ageung. Sensor ti Aqara jauh langkung leutik, sahingga urang tiasa nyumput waé di mana waé tempat. Sensor tiasa maréntahkeun nyalira atanapi nganggo sampéan. Suku ngamungkinkeun urang ngiderkeun alat sareng nyetél dina akun anu teu biasa. Ku kituna, urang tiasa nempatkeun éta, atanapi lengket témbok atanapi siling. Kamungkinan sajajalan didieu.

Saatos masangkeun sensor ku gerbang, kami tiasa nganggo poténsial pinuh saatos bari. Éta tiasa dianggo salaku elemen kaamanan tambahan ku ngadeteksi gerak di apartemen nalika urang ical tiasa memicu alarem. Urang ogé tiasa ngadasarkeun kana rupa-rupa automasi sapertos lampu lampu nalika urang asup ka kamar kalayan indikasi yén éta ngan ukur tiasa dilakukeun dina wengi. Sensor ieu mangrupikeun penyambungan anu murah tapi mangpaat pikeun sistem Aqara.

Sensor suhu Aqara

Sensor suhu sareng kalembaban

Sensor ieu béda ti anu sanés kusabab éta henteu kagolong kana kategori kaamanan, tapi pikeun katégori anu merenah. Nanging, éta ngagaduhan sakedik fitur kanggo gaduh tinjauan khusus, janten kuring parantos kalebet di dieu. Sakumaha namina nunjukkeun, éta ngadeteksi suhu sareng kalembaban di rohangan anu khusus. Salaku tambahan, éta ogé nunjukkeun tekanan, tapi henteu dina héctopasals, tapi dina kilopasik - ngan ukur nambihan hiji enol sareng sadayana bakal jelas. Salaku tambahan kana fungsi-fungsi ieu, sénsor ogé nunjukkeun urang naha suhu di rohangan anu ditangtoskeun optimal (lapangan héjo) atanapi henteu.

Sensor sorangan masihan ngan ukur inpormasi dasar ngeunaan cuaca, tapi kemungkinan ngagunakeunana dina automation langkung seueur. Urang tiasa nyambungkeun bagian tina automasi bumi pinter Xiaomi urang dumasar kana suhu atanapi kalembaban, e.g.

  1. Ngamimitian hawa lamun hawa ningkat kana sababaraha derajat.
  2. Mimitian humidifier upami hawa ngagaduhan kalembaban anu rendah.
  3. Karet handap buta nalika suhu naék, atanapi mindahkeun nalika turun.
Sensor suhu Aqara
Aya seueur kamungkinan sareng kami bakal nunjukkeun anjeun dina bagian tutorial.

Aplikasi pikeun Aqara - MiHome sareng Apple House

Nyaho kumaha sagala alat bumi pinter dianggo, urang tiasa angkat kana dua aplikasi utama, nyaéta MiHome ti Xiaomi sareng Apple Dom. Sakumaha kuring nyerat sateuacanna, kuring ngantunkeun konpigurasi lengkep dina panungtun, sareng di dieu kuring bakal ngajelaskeun naon kadua aplikasi anu nawiskeun ka urang.

Apple House

Saatos nambihan gerbang di MiHome sareng nyapasangkeun sareng HomeKit, alat anu munggaran bakal muncul, nyaéta Aqara Hub. Tina tingkat MiHome, dina layar munggaran anjeun bakal tiasa ngamimitian / nganonaktipkeun alarm sareng lampu. Maka urang gaduh dua pandangan deui - automation and device. Dina otomatis, urang ngawangun adegan (pituduh), sareng ngalangkungan alat, urang tiasa nambihan langkung seueur sensor (tiasa ogé ngalangkungan ménu MiHome utami). Sedengkeun pikeun pilihan gerbang, urang tiasa nyetél kamar tempat ayana, volume sareng sora alarm (sapertos sirineu pulisi) sareng warna lampu éta. Kuring junun nyetél gerbang kira-kira tengah wengi sareng nalika ngahurungkeun pilihan sora alarm, kuring kaget yén gerbang nunjukkeun poténsialna. Leres, tatangga kedah muja kuring ...

Di Apple House, urang ngagaduhan pilihan anu langkung saeutik. Saatos nambihan gerbang ka HomeKit, alat bakal némbongan dina ménu utama. Saé ngarobih nami sareng nambihan ka kamar anu pas. Di Apple House, urang ogé tiasa ngaktipkeun / pareumkeun alarem sareng lampu sareng ngalaksanakeun automasi anu sami sareng dina Xiaomi MiHome. Pilihanna seueur kirang, tapi langkung saé kanggo kuring ngagunakeun aplikasi ieu.

Kami nambihan sensor bukaan, banjir, haseup sareng suhu ku nambihan alat. Kami émut pikeun nerangkeun éta ogé sareng masihan kana kamar, hatur nuhun anu bakal kami terang dimana aya anu kauninga. Dina aplikasi Bumi, kami henteu kedah ngalakukeun nanaon pikeun némbongan éta - gerbang bakal nambihan aranjeunna nyalira. Di dieu kami ogé ngajelaskeun aranjeunna sareng masihan aranjeunna ka kamar. Henteu seueur pilihan deui dina hal ieu.

Sapopoé hirup sareng Aqara

Ngagaduhan sakumpulan alat sapertos kitu, urang parantos ngagaduhan Xiaomi Smart Home anu asli. Kuring nganggo éta henteu lirén unggal dinten sareng kuring ngaraos aman pisan. Tangtosna, ieu sanés sadayana alarm PLN 2 kalayan tim kaamanan anu bakal sumping dina 15 menit, tapi henteu sadayana urang peryogi anu sapertos kitu. Kuring mamatahan ka jalma anu ngagaduhan bumi pikeun duanana ngageterkeun alarem sareng nyetél alarm anu normal - dina kasus musibah anu parah.

Detektor banjir sareng haseup henteu katingali sareng ieu peranna. Éta ngan ukur kedah dijalankeun nalika aya kajadian. Panto sareng panto muka sénsor ngawartosan kuring upami sadayana katutup atanapi upami kuring hilap kana hal sareng kuring kedah nutup jandéla. Sareng sensor suhu henteu ngan ukur masihan kuring sadayana data, tapi ogé katingalina saé dina kai 😉

Salain ti gerbang, sadaya alat dioperasikeun ku batré sareng nirkabel. Sabaraha aranjeunna tiasa lepas dina hiji batré? Hésé ngomongna sabab kuring masangna langkung ti satengah taun ka pengker, sareng dugi ka ayeuna kuring henteu kedah hariwang ngarobih batréna.

Hub Aqara

jumlahna

Upami anjeun hoyong ngamimitian petualangan anjeun sareng bumi anu pinter dina umumna atanapi Xiaomi Smart Home, kuring nyarankeun anjeun nyetél alat Aqara nganggo leungeun dina haté anjeun. Ngan parios naha ieu bakal janten alat anu panganyarna dina halaman produk urang. Hargana sacara praktis sami, tapi generasi énggal dianggo dina protokol Zigbee 3.0, anu ngamungkinkeun komunikasi anu langkung saé, langkung seueur alat sareng kurang konsumsi énergi.

Upami anjeun ngahubungkeun bumi anu cerdas sareng panel kontrol anu dahsyat, ngajantenkeun tembok, narik kabel sareng kabutuhan pikeun terang bahasa pemrograman, kuring resep ngabéjaan yén ieu mangrupikeun hal anu tiheula! ☺ Ayeuna urang nempelkeun alat bumi anu pinter dimana anu dipikahoyongna ayana, atanapi kantun nempatkeunana di dinya. Sakabéh pangaturan sacara harfiah sababaraha klik, sareng kitu ogé otomatis. Sareng tibatan nyéépkeun sababaraha atanapi bahkan sababaraha rébu zlotys, anjeun tiasa ngagaduhan bumi anu cerdas, nutup anggaran dina jumlah di handapeun PLN 400. Daripada pasukan pengumpul sareng pembangun, anjeun tiasa ngalakukeun éta nyalira atanapi ku bantosan. Sareng anjeun henteu kedah ngantosan sababaraha minggu deui, hiji sonten parantos cekap.

Sareng ieu mangrupikeun jinis bumi pinter anu urang badé mengembang dina basa Polandia. Hiji bumi anu pinter nyaéta:

  1. mirah,
  2. pikeun dulur
  3. akting,
  4. mangpaat,
  5. elegan.

Ieu mangrupikeun ulasan mimiti ngeunaan (sanés;)) portal panggedéna ngeunaan pinter dina basa Polandia.

Ngabagéakeun!

SmartMe


Sagoléh gelo ngeunaan pinter. Upami aya anu anyar muncul, éta kedah diserahkeun sareng diuji. Anjeunna resep solusi anu tiasa dianggo sareng henteu tiasa usik gadget gunana. Impianna nyaéta ngawangun portal pinter anu pangsaéna di Polandia (sareng engké di dunya sareng Mars di 2025).

Grup Polandia Smart Home ku SmartMe

Grup Polandia Xiaomi ku SmartMe

Promosi SmartMe

Tulisan patali