Abdi nampi 4 modul kanggo uji ti Blebox, perusahaan Polandia anu parantos aya di pasar salami 5 taun. SwitchBox bakal janten anu mimitu dina ulasan kuring. Kuring nganuhunkeun anjeun kana téks!

switchbox v3 sareng anu sanésna

Sateuacan kuring dugi ka maksadna, pantes nyerat sababaraha kecap ngeunaan Blebox pikeun anu henteu acan kantos nguping (upami aya). Blebox nyaéta, anu pantes disebatkeun, perusahaan Polandia anu parantos aya di pasar ti mimiti 2013. Aranjeunna dimimitian salaku ngamimitian, tapi aranjeunna ngembangkeun rada gancang sareng ayeuna produkna bersaing sareng produk Cina, sapertos Sonoff atanapi Bulgaria Shelly.  Bédana na nyaéta sadaya produksi dilakukeun di Uni Éropa, sareng seuseueurna di Polandia. Kami ngagaduhan switchBox ti toko ultrasmart sareng anjeun tiasa ogé aya mésér na.

Naha éta pantes milih produkna? Upami patriotisme lokal henteu pikaresepeun pikeun anjeun, maka meureun sadaya sertipikat listrik anu dipibanda alat di Uni Éropa bakal narik anjeun. Atanapi ukuranana alat-alat anu langkung alit sareng gampang dilebetkeun kana kaléng. Éta ogé tiasa janten bahan ti mana éta didamel. Dina kaseueuran kasus, tibatan plastik, urang ngagaduhan komposit anu cukup heuras. Meureun urang bahkan henteu kedah router pikeun nyambung ka alat. Éta tiasa janten jaminan 5 taun dina situs di Polandia.

Blebox ogé nyiptakeun alat-alat anu sesah dipilarian tina pabrik anu sanés, sapertos termostat sauna.

Henteu janten masalah anu mana argumen ieu bakal ngayakinkeun anjeun, kuring mutuskeun pikeun mariksa sareng ngajelaskeun 4 alat pikeun anjeun. Dinten ieu anu mimiti - switchbox.

switchBox v3 ti Blebox

Diménsi. Kusabab kuring nyebatkeun yén alatna alit, ayeuna éta bakal khusus: 39 x 47 x 23 mm. Aranjeunna bahkan bakal cocog dina kotak biasa, tapi upami urang nyambungkeun, contona, saklar tangga sareng aya deui kabel, éta pasti pantes masihan kotak anu langkung jero. DIKuring nembé terang sacara teu resmi - yén kotak sora bakal pas ngaleupaskeun modul dua kali langkung alit dina / pareum.

Sistem komunikasi nyaéta standar 2,4 GHz WI-FI.

Modél anu kuring tuliskeun gaduh hiji kaluaran, tapi ogé aya model 2-kaluaran. Naon anu urang kéngingkeun dina kotak? Saeutik. Modul sareng kartu nganggo kode QR

kotak switch v3

Alatna sorangan katingali modéris sareng rapih. Desain hideung biru sareng hurup bodas. Aya ogé diode anu nginpokeun ngeunaan operasi alat.

Nyambungkeun switchBox kana listrik

Kuring nganggo modul pikeun ngendalikeun pencahyaan di kamar tidur. Satengah abdi anu sanés ogé keukeuh yén saklar aluminium sikat kami anu lami kedah cicing, ngarah henteu lulus saklar touch.

saklar listrik

Janten kuring peryogi anu disumputkeun dina kaléng. Nalika nyambungkeun, urang kedah émut yén pikeun jinis modul ieu urang peryogi catu daya pinuh, nyaéta fase anu disebat (kawat L) sareng kawat nétral (N), sareng tangtosna kawat anu ngarah kana bohlam. Nalika urang ningali modul urang, urang langsung aya perhatosan anu teratur. Di sisi kénca aya 2 stop kontak terminal kalayan voltase, nyaéta kabel listrik sareng kaluaran kana bohlam. Di belah katuhu, aya kawat nétral sareng kawat tina saklar, anu bisi urang pegatkeun sambungan kabel nétral. Urang tiasa nyambungkeun sapertos dina diagram di handap ieu.

diagram nyambungkeun kotak sora

Pikeun kuring, warna kabel henteu cocog sareng standar, tapi ieu kusabab sambungan bohlam pikeun dipasang di tempat sanés sareng diagram tangga, éta katingalina rada rumit.

kabel_switch

Pitunjuk ngeunaan cara nyambungkeun saklar tangga tiasa dipendakan dina tulisan anu misah.

Kontrol switchbox ngalangkungan aplikasi

Saatos ngaunduh Aplikasi wBox, urang kedah nyambung kana Wi-Fi anu diciptakeun ku modul urang. Mangrupikeun jaringan anu disebut switchBox - sababaraha nomer idéntifikasi. Kuring gaduh switchBox-12521c008F. Teras ngajalankeun programna.

Urang tiasa lebet kana akun Blebox nganggo Facebook atanapi akun Google atanapi ngadamel akun ku nyayogikeun email sareng kecap akses. Upami urang hoyong nganggo saklar hungkul sacara lokal, saklar urang tiasa ditingali dina ménu kontrol, dina alat langsung. Nalika urang pencét, saklar bakal nembongan - éta ngan ukur hurung / pareum. Kami ogé bakal reuwas, urang tiasa mariksa konsumsi listrik sareng biayana, upami ngan ukur netepkeun biaya 1 kWh.

switch_box_aplikasi

switchbox_aplikasi

Kana setélan anu langkung jero, urang ngagaduhan pilihan ieu:

  • ngaran alat,
  • naha diode sinyal kedahna,
  • naha urang hoyong aksés jauh (upami urang hoyong nganggo Internét, urang kedah nyetél akun sareng ngonpigurasikeun WIFI anu urang gaduh di bumi),
  • naha pangukuran énergi kedahna dihurungkeun, kumaha saklar kedah perilaku saatos restart (saatos kagagalan listrik),
  • netepkeun waktos nalika lampu kedahna otomatis nyalira.

Tab salajengna nyaéta tindakan. Éta mangrupikeun pemicu kaayaan anu béda dina alat atanapi dina alat sanés. Server anu saderhana sapertos kitu, upami urang henteu nganggo Home Assistant, openHub, Google Home atanapi jinis server anu sanés. Kami milih jinis tindakan, sapertos ngarobih kaayaan, ngahurungkeun, mareuman, ngahurungkeun pikeun sababaraha waktos, ngontrol alat sanésna atanapi nyauran URL, sareng naon anu janten pemicu: mencét tombol pondok, panjang, robahan nagara ujung murag (nyaéta mareuman sinyal), ujung Ngaronjatkeun (ngahurungkeun sinyal) atanapi umumna ngarobah kaayaan.

Kusabab kuring gaduh saklar toggle, sanés bel, kuring nyetél éta pikeun ngaréspon parobihan dina kaayaan lamping sareng jinis tindakan pikeun ngarobih kaayaan.

Maka urang tiasa nyetél modul WIFI mana modul pikeun nyambungkeun (di dieu kuring sono pilihan setélan IP statis, éta ngan tiasa dianggo sareng dhcp).
Teras, urang tiasa milih naha titik aksés switchBox janten aktip atanapi upami pisibilitas di WIFI bumi urang cekap. Upami urang tetep aktip, éta patut netepkeun kecap akses anu bakal kami sambungkeun.

Teras aya jadwal anu urang tiasa tangtukeun sacara rinci dina dinten, jam mana atanapi gumantung kana posisi panonpoé saklar kedah ngaréspon.

jadwal blebox

Fungsi sanésna kalebet netepkeun waktos, zona waktos, lokasi alat atanapi nyambungkeun kadali jauh tambahan sareng ngapdet. Salaku tambahan, dina aplikasi urang tiasa nyetél grup alat, otomatis (adegan) sareng tampilan aplikasi urang.

Integrasi Blebox sareng Asisten Bumi

Asisten Bumi gaduh integrasi Blebox otomatis. Kantun buka Konfigurasi -> Menu integrasi teras lebetkeun ngan ukur alamat IP alat (kanggo diparios dina aplikasi).Integrasi Blebox

 

Sareng siap! Urang ayeuna tiasa ngendalikeun Blebox ngalangkungan HA. Hanjakalna, ngan ukur éntitas anu ngaktipkeun / nganonaktipkeun anu sayogi. Kami henteu ngagaduhan éntitas anu komunikasi konsumsi listrik.

encje_blebox

Kami ngan ukur tiasa parios ieu dina aplikasi aslina. Kuring miharep pamekar dina sababaraha versi bakal ngalakukeun éta.

Naha kotak sora sapertos anu katingalina

Abdi nyebatkeun pagelaran anu henteu biasa. Daripada bentuk umum tina "éléktronika ditutup dina kotak palastik", alatna didamel tina komposit anu khusus, karasa sacara téstostal. Solusi jarang kapendak dina alat-alat konsumen, tapi populér di industri otomotif atanapi pertahanan.

Naha jadi? Ieu disababkeun ku gagasan anu rada unik pikeun ningkatkeun kaamanan bumi. Paranti éta, sanés gaduh perumahan plastik biasa - sakumaha biasana di pasar - parantos ditancebkeun pageuh dina résin elektro-insulasi khusus (kalayan insulasi 3000V / mm), anu tambahan henteu-hampang.

Naha éta penting? Malah éléktronika pangsaéna tiasa gagal. Internét pinuh ku poto produk populér komo smartphone sareng tablet top anu kabakar atanapi ngabeledug. Industri otomasi bumi henteu nyingkahan masalah ieu - maka panggunaan perumahan anu atipikal - ngajaga imah sareng pangguna, sareng anu sanésna - ngajaga sistem éléktronik ngalawan pangaruh parah lingkungan anu tempatna kakeunaan - khususna di témbok - ku Uap sareng lebu. Anggapanana nyaéta yén produk kedah diganti nalika pangguna hoyongna - sareng henteu - nalika éta rusak. Sareng panangtayungan éléktronika ku énkapsulasi - dianggo, sareng anu sanésna dina industri otomotif atanapi alat-alat médis - sacara signifikan manjangan katahananana.

jumlahna

Switchbox pasti pikaresepeun ka kuring. Janten kuring mutuskeun daptar sababaraha kaunggulanana:

  • dimensi leutik,
  • Produser Polandia,
  • alatna henteu kaduruk,
  • relay anu dilarapkeun ngamungkinkeun anjeun sacara aman ngalih ayeuna dugi ka 16A (arus gelombang ieu dugi ka 80A),
  • alat na gaduh panyalindungan overvoltage,
  • kamampuan pikeun ngadalikeun kadali jauh sareng tombol nirkabel;
  • Garansi 5 taun,
  • sambungan gampang,
  • gampang digunakeun,
  • kagancangan réaksi,
  • tiasa dianggo bahkan tanpa WIFI di bumi,
  • ukur konsumsi listrik,
  • integrasi langsung sareng Asisten Bumi.

Sareng naon anu leungit dina alat ieu? Setélan IP anu dibereskeun (router kuring henteu ngagaduhan fungsi mémori IP kanggo alat éta sareng saatos kagagalan listrik kuring kedah nyetél deui dina Home Assistant). Hal anu kadua anu leungit nyaéta inpormasi ngeunaan konsumsi kakuatan ka Asisten Bumi.

Kami ngagaduhan switchBox ti toko ultrasmart sareng anjeun tiasa ogé aya mésér na.


Éléktronik aya dina getih anjeun! Krzysiek mangrupikeun pangropéa sareng desainer di SmartMe operasi di daérah Pembantu Rumah. Anjeunna sering resep ngawangun solusi nyalira sareng ngembangkeun nafsuna anu berhubungan sareng bumi pinter. Dina waktos bébas anjeunna mikaresep nyandak gambar sareng kami resep nyebarkeun éta 🙂

Grup Polandia Smart Home ku SmartMe

Grup Polandia Xiaomi ku SmartMe

Promosi SmartMe

Tulisan patali