Naha anjeun ngembangkeun fungsi bumi pinter? Salah sahiji elemen na nyaéta saklar pinter. Kusabab kitu kuring mutuskeun nyiapkeun pitunjuk ngeunaan jinis saklar sareng kumaha nyambungkeunana.

Dina forum sareng halaman wéb, masih aya patarosan ngeunaan kumaha nyambungkeun saklar pinter - biasa, tangga, palang - supados tiasa dianggo sacara mandiri atanapi dina pamasangan pinter urang. Kuring bakal nyobian ngajawab patarosan ieu.

Saklar tangga

Saklar tangga nyaéta saklar anu tiasa dianggo duaan. Éta biasana disimpen dina koridor panjang, dina dua sisi kamar atanapi dina tangga. Prinsip operasiana henteu béda ti saklar biasa. Alat-alatna ngan ukur béda dina struktur internalna sareng cara sambungan kana pamasangan. Naon anu dipaké saklar tangga? Sangkan urang tiasa ngahurungkeun lampu dina hiji tempat sareng mareumanana di tempat anu sanés, sareng sabalikna. Hatur nuhun kana ieu, urang henteu kedah deui kana saklar heula, sareng lampu tiasa dihurungkeun sareng dipareuman ti mana waé, henteu paduli posisi saklar anu sanés.

Kumaha upami kamar urang peryogi langkung ti 2 saklar? Teras we nungkulan saklar cross anu kedah ditempatkeun diantara saklar tangga.

Pikeun ningali bédana dina sambungan tangga sareng saklar silang, hayu urang mimitian ku diagram sambungan tina saklar tunggal.

Teu aya seueur filsafat di dieu. Nalika urang malikkeun saklar kana kaayaan "Hurung", sirkuitna ditutup sareng arus ngalir ka bohlam. Dina hal saklar tangga, sirkuit kedah nutup unggal saklar supados urang salawasna tiasa ngahurungkeun lampu

saklar tangga

Sakumaha anjeun tiasa tingali dina diagram di luhur, ku ngabalikkeun saklar naon waé, urang bakal salawasna nutup atanapi ngarusak sirkuit. Janten urang kedah gaduh 2 kabel komunikasi antar saklar.

Saklar cross pinter

Upami urang hoyong ngendalikeun lampu tina langkung ti 2 poin, kedah nganggo saklar cross. Kuring ngalukis kontakna dina warna pikeun ngagambarkeun prinsip operasi anu langkung saé.

Urang tiasa nganggo sababaraha saklar cross antara saklar tangga. Dua kabel komunikasi ogé diperyogikeun diantawisna.

Modul kontrol lampu liwat telepon

Upami urang gaduh saklar mékanis, henteu paduli naha éta tangga atanapi saklar cross, modul na sok dipasang di tungtung salaku unsur terakhir sateuacan bohlam. Anjeun ngan kedah parios naha modul kami dikawasa ku fase atanapi kabel nétral teras sambungkeun kana saklar.

Ogé perhatoskeun yén diagram di luhur kanggo saklar. Di sisi anu sanésna, saklar bel (sakedap, anu ngalaksanakeun ngan ukur konci ditahan) kedah disambungkeun sacara paralel, sapertos dina diagram di handap ieu.

Bell saklar

saklar tanggaSaklar pinter

Dina hal kancing pinter, contona Sonoff, Tuya, urang sambungkeun fase sareng kabel nétral ka sadayana, tapi ngan ukur hiji dihijikeun sareng bohlam. Dina aplikasi, kami nyetél pilihan pikeun saklar anu gaduh nilai anu sami.

Perhatosan! Inget pikeun mareuman voltase dina sekering nalika nyambungkeun saklar, modul sareng aktuator.


Éléktronik aya dina getih anjeun! Krzysiek mangrupikeun pangropéa sareng desainer di SmartMe operasi di daérah Pembantu Rumah. Anjeunna sering resep ngawangun solusi nyalira sareng ngembangkeun nafsuna anu berhubungan sareng bumi pinter. Dina waktos bébas anjeunna mikaresep nyandak gambar sareng kami resep nyebarkeun éta 🙂

Grup Polandia Smart Home ku SmartMe

Grup Polandia Xiaomi ku SmartMe

Promosi SmartMe

Tulisan patali