Dina tulisan kuring bakal nampilkeun prosés nambihan integrasi teu resmi (Adat Leres) ka Asistén Imah kanggo conto integrasi nganggo jasa awan eWeLink, sareng salaku hasilna ngamungkinkeun urang ngadalikeun alat Sonoff tanpa ngarobah firmwarena.

Kami nembe nunjukkeun cara ngagunakeun IKEA Tradfri Integrasi diwangun. Dinten ieu kami bakal nunjukkeun anjeun cara masang Integrasi Integrasi.

Asisten Bumi gaduh seueur Integrasi resmi anu disertakeun, siap dianggo. Aranjeunna henteu meryogikeun pamasangan tambahan sareng pembaruan ti kami - aranjeunna diénggalan sasarengan sareng sistem. Daptar sadaya integrasi resmi anu sayogi ayeuna tiasa dipendakan di:

https://www.home-assistant.io/integrations/

Sanaos sapertos koleksi ageung (ayeuna 1540 ekstensi), kusabab perkembangan pangembangan dunya IoT, aya kabutuhan nyiptakeun integrasi dina jero Asistén Imah, henteu ngan ukur ngadukung alat-alat anu salajengna, tapi ogé aya hubunganana sareng ngagunakeun sababaraha jasa internét, algoritma, automation, sareng sajabana. integrasi anyar, henteu resmi, ditulis ku Asisten Komunitas saé. Aranjeunna disebut Komponén Adat. Sering repositori sareng pitunjukna aya dina portal GitHub.

Integrasi henteu resmi disimpen dina diréktori éta:

\\ lokal \ config \ custom_components

di mana lokal, mangrupikeun diréktori bumi asisten home. Urang kedah ngurus pamutahiran Komponen Adat kami.

Di handap ieu kuring bakal nampilkeun prosés nambahan integrasi teu resmi ka Asisten Utama kanggo conto integrasi nganggo jasa awan eWeLink, sareng salaku hasilna ngamungkinkeun urang ngadalikeun alat Sonoff tanpa ngarobah firmwarena. Kuring tos nambihan saklar Sonoff T4EU1C (tanpa kabel nétral) pikeun aplikasi eWeLink.

Poto: Banggood

2020-01-26 13_30_24-sonoff t4eu1c

Konfigurasi tés:

  • Asistén Bumi 0.103.6,
  • Sistem Hass.io (Raspberry Pi 2 B),
  • Samba bagikeun 9.0 atanapi Configurator 4.2 tambihan-on

Alat anu dibutuhkeun:

  • Gumantung kana Custom Component khusus, dina hal urang bakal janten salah sahiji switch Sonoff (modél TX T4EU1C) anu nambihan kana aplikasi eWeLink asli.

Tingkat kamajuan:

  • Pangetahuan dasar ngeunaan Asisten Utama diperyogikeun.

Integrasi Sonoff

Kaca integrasi anu bakal kami anggo tiasa dipendakan di dieu:

https://github.com/peterbuga/HASS-sonoff-ewelink

Kami bakal ngundeur file anu diperyogikeun ti dinya sareng milari petunjuk instalasi, ogé daptar alat Sonoff anu dirojong.

Kusabab éta integrasi sareng layanan eWeLink, pikeun tujuanana, anjeun kedah nyiptakeun akun dina aplikasi eWeLink sareng nambihan alat pikeun éta.

1. Unduh komponén khusus "HASS-sonoff-ewelink"

Urang buka website:

https://github.com/peterbuga/HASS-sonoff-ewelink

teras unduh arsip .zip nganggo file anu diperyogikeun. Teras ngabongkar arsip ka disk.

2. Niron file

Kami mastikeun yén kami parantos dipasang sareng ngonpigurasikeun tambihanana Samba dibagikeun.

Kami lebetkeun panuduh file ka alamat ieu:

HASSIO \\ \ config \

HASSIO mangrupikeun nami jaringan Asisten Rumah Tangga anu urang atur dina konfigurasi Samba dibagikeun (standar nyaéta HASSIO). Kami nyiptakeun polder anu anyar namina didinya custom_componentssareng di jerona hiji deui - sonoff.

Pikeun folder ieu:

HASSIO \\ \ config \ custom_components \ sonoff \

salin file-file tina arsip "HASS-sonoff-ewelink-master.zip" anu pernah dibungkus sateuacanna.

3. Opsional - Mariksa alamat IP lokal alat

Komponén Adat Sonoff gawéna kana prinsip ngagunakeun layanan internét anu disayogikeun ku awan. Dina hal ieu titik ieu henteu perlu.

Éta kajadian, kumaha oge, integrasi (resmi atanapi henteu) ngahubungkeun langsung liwat WiFi ka alat dina jaringan lokal urang. Maka diperyogikeun terang alamat IP tina alat ieu sareng disarankeun pikeun masihan alamat ieu sacara permanen di router kami. Dina hal ieu, baca titik ieu.

Kami parios alamat IP lokalna dina router anu dipilih alat anu dirojong ku Asisten Utama. Situs wéb router biasana ayana di:

192.168.0.1

Anjeun sering tiasa ningali garis alat ku nami.

Katerangan:

  • Dina router "Connect Box" UPC, naroskeun heula hotline pikeun ngaunduh protokol IPv4 jarak jauh tibatan IPv6 standar. Tanpa éta, anjeun moal mendakan barang anu pas dina menu router.

4. Modifikasi config.yaml

Sering dina website GitHub sareng integrasi anu kapilih aya manual dimana panulis ngajelaskeun sacara rinci bagian anu kudu ditambah kana file konfigurasi. Bagian ieu kudu ditambah pikeun ngaktipkeun integrasi sarat.

file konfigurasi.yaml tiasa dirobih, antara anu sanés ngagunakeun tambihan Samba dibagikeun jeung Konfigurasi. W Samba dibagikeun kami ngagaduhan langsung aya file, sedengkeun di Konfigurasi, file anu diédit sacara henteu langsung ngaliwatan antarmuka pangguna Asisten home. Kuring biasana dianggo pikeun tujuan ieu Konfigurasi.

Pilihan 1 - Samba bagi

Saatos masang plugin na, file "config.yaml" kedah aya dina folder:

HASSIO \\ \ config \

Pilihan 2 - Configurator

Saatos masang tambihan, dina setélan na cekap pikeun milih "Tembongkeun dina sidebar" pikeun aksés gampang pikeun éta tina ménu Imah Asisten. Salaku tambahan, kami milih file konfigurasi, ngarobih luyu sareng paréntah anu sanés, teras ngahémat.

Pikeun ngaktipkeun integrasi Sonoff, tambahkeun bagian ieu kana file konfigurasi:

sonoff: landihan: [Username ti aplikasi eWeLink] sandi: [Kecap aksés ti aplikasi eWeLink] scan_interval: 60 grace_period: 600 api_region: 'eu' entity_prefix: Leres debug: Salah

Henteu sadayana garis bagian tina bagian diperyogikeun, katerangan lengkep tiasa dipendakan dina halaman integrasi. Ayeuna simpen file sareng balikan deui Asistén Imah anjeun.

5. Sawangan ngeunaan alat Sonoff nu ditambahkeun

Saatos ngamimitian deui Asisten Rumah, alat Sonoff anu cocog ayeuna kedah sayogi di Entitas:

Lebetkeun:

Alat pamekar -> NEGERI

Alat anu ditambihan dina integrasi Asisten Bumi ieu bakal ngagaduhan "sonoff_" di awal sacara standar (kacuali upami anu sanés khusus dina konfigurasi.yaml). Ku alatan éta, pikeun ngautip aranjeunna, éta cekap dina lapangan éntitas mimitian ngetik "sonoff".

6. Nambahkeun kartu dina Asisten Rumah Saha

Dina ménu utama "Ikhtisar", nganggo wizard internal atanapi ku éditan file sacara manual, urang tiasa nambihan kartu saklar Sonoff.

Pikeun kéngingkeun kartu sapertos dina gambar, dina file dina bagian "pandangan:", tambahkeun bagianna:

pandangan: - judul: Panel salon: jalan bener: kartu salon_view: - ngetik: judul entitas: Ngalihkeun show_header_toggle: badan palsu: - entitas: switch.sonoff_1000a68535 icon: mdi: light-switch name: 'Switch'

gambar: inDomus.it


Béntangator téknologi énggal anu ideu na teu pernah tungtungna! Anjeunna teras-terasan mendakan peralatan anyar pikeun nguji, ngararancang solusi anu pinter sareng ngawangun dirina sorangan. Lalaki orkestra anu ogé nari hébat! Ps. anjeunna mendakan kumaha komunikasi sareng jam alarm Cina, janten hormat;)

Grup Polandia Smart Home ku SmartMe

Grup Polandia Xiaomi ku SmartMe

Promosi SmartMe

Tulisan patali