Dina tulisan kuring bakal nampilkeun prosés nambihan integrasi teu resmi (Adat Leres) ka Asistén Imah kanggo conto integrasi nganggo jasa awan eWeLink, sareng salaku hasilna ngamungkinkeun urang ngadalikeun alat Sonoff tanpa ngarobah firmwarena.

Kami nembe nunjukkeun cara ngagunakeun IKEA Tradfri Integrasi diwangun. Dinten ieu kami bakal nunjukkeun anjeun cara masang Integrasi Integrasi.

Asisten Imah ngagaduhan seueur integrasi resmi anu dikirim sareng éta, siap dianggo. Aranjeunna henteu ngabutuhkeun instalasi tambahan atanapi ngapdet tina kami - aranjeunna diropéa babarengan sareng sistem. Daptar sadaya integrasi resmi anu ayeuna tiasa dipanggihan di:

https://www.home-assistant.io/integrations/

Sanaos sapertos koleksi ageung (ayeuna 1540 ekstensi), kusabab perkembangan pangembangan dunya IoT, aya kabutuhan nyiptakeun integrasi dina jero Asistén Imah, henteu ngan ukur ngadukung alat-alat anu salajengna, tapi ogé aya hubunganana sareng ngagunakeun sababaraha jasa internét, algoritma, automation, sareng sajabana. integrasi anyar, henteu resmi, ditulis ku Asisten Komunitas saé. Aranjeunna disebut Komponén Adat. Sering repositori sareng pitunjukna aya dina portal GitHub.

Integrasi henteu resmi disimpen dina diréktori éta:

\\ lokal \ config \ custom_components

di mana lokal, mangrupikeun diréktori bumi asisten home. Urang kedah ngurus pamutahiran Komponen Adat kami.

Di handap ieu kuring bakal nampilkeun prosés nambahan integrasi teu resmi ka Asisten Utama kanggo conto integrasi nganggo jasa awan eWeLink, sareng salaku hasilna ngamungkinkeun urang ngadalikeun alat Sonoff tanpa ngarobah firmwarena. Kuring tos nambihan saklar Sonoff T4EU1C (tanpa kabel nétral) pikeun aplikasi eWeLink.

Poto: Banggood

2020-01-26 13_30_24-sonoff t4eu1c

Konfigurasi tés:

  • Asisten Imah 0.103.6,
  • Sistem Hass.io (Raspberry Pi 2 B),
  • Samba bagikeun 9.0 atanapi Configurator 4.2 tambihan-on

Alat anu dibutuhkeun:

  • Gumantung kana Custom Component khusus, dina hal urang bakal janten salah sahiji switch Sonoff (modél TX T4EU1C) anu nambihan kana aplikasi eWeLink asli.

Tingkat kamajuan:

  • Pangetahuan dasar ngeunaan Asisten Utama diperyogikeun.

Integrasi Sonoff

Kaca integrasi anu bakal kami anggo tiasa dipendakan di dieu:

https://github.com/peterbuga/HASS-sonoff-ewelink

Kami bakal ngundeur file anu diperyogikeun ti dinya sareng milari petunjuk instalasi, ogé daptar alat Sonoff anu dirojong.

Kusabab éta integrasi sareng layanan eWeLink, pikeun tujuanana, anjeun kedah nyiptakeun akun dina aplikasi eWeLink sareng nambihan alat pikeun éta.

1. Unduh komponén khusus "HASS-sonoff-ewelink"

Urang buka website:

https://github.com/peterbuga/HASS-sonoff-ewelink

teras unduh arsip .zip nganggo file anu diperyogikeun. Teras ngabongkar arsip ka disk.

2. Niron file

Kami mastikeun yén kami parantos dipasang sareng ngonpigurasikeun tambihanana Samba dibagikeun.

Kami lebetkeun panuduh file ka alamat ieu:

HASSIO \\ \ config \

HASSIO mangrupikeun nami jaringan Asisten Rumah Tangga anu urang atur dina konfigurasi Samba dibagikeun (standar nyaéta HASSIO). Kami nyiptakeun polder anu anyar namina didinya custom_componentsjeung hiji deui di jero - sonoff.

Pikeun folder ieu:

HASSIO \\ \ config \ custom_components \ sonoff \

salin file ti arsip arsip "HASS-sonoff-ewelink-master.zip".

3. Goréngan - Pariksa alamat IP lokal alatna

Komponén Adat Sonoff gawéna kana prinsip ngagunakeun layanan internét anu disayogikeun ku awan. Dina hal ieu titik ieu henteu perlu.

Éta kajadian, kumaha oge, integrasi (resmi atanapi henteu) ngahubungkeun langsung liwat WiFi ka alat dina jaringan lokal urang. Maka diperyogikeun terang alamat IP tina alat ieu sareng disarankeun pikeun masihan alamat ieu sacara permanen di router kami. Dina hal ieu, baca titik ieu.

Kami parios alamat IP lokalna dina router anu dipilih alat anu dirojong ku Asisten Utama. Situs wéb router biasana ayana di:

192.168.0.1

Anjeun sering tiasa ningali garis alat ku nami.

Katerangan:

  • Dina penghubung "Sambung Box" di UPC, tanya mimiti ka hotline unggah protokol IPv4 sacara jarak jauh tinimbang gaganti IPv6. Upami henteu, anjeun moal mendakan barang anu pas dina ménu router.

4. Modifikasi config.yaml

Sering dina website GitHub sareng integrasi anu kapilih aya manual dimana panulis ngajelaskeun sacara rinci bagian anu kudu ditambah kana file konfigurasi. Bagian ieu kudu ditambah pikeun ngaktipkeun integrasi sarat.

file konfigurasi.yaml tiasa dirobih, antara anu sanés ngagunakeun tambihan Samba dibagikeun jeung Configurator. W Samba dibagikeun kami ngagaduhan langsung aya file, sedengkeun di Configurator, file anu diédit sacara henteu langsung ngaliwatan antarmuka pangguna Asisten home. Kuring biasana dianggo pikeun tujuan ieu Configurator.

Pilihan 1 - Samba dibagikeun

Saatos masang plugin, file "config.yaml" kedah aya dina polder:

HASSIO \\ \ config \

Pilihan 2 - Konfigurator

Saatos masang tambihan, dina setélan na cukup pikeun milih "Show in sidebar" pikeun gampang diakses ti ménu Imah Asisten. Salaku tambahan, kami milih file konfigurasi, ngarobih luyu sareng paréntah anu sanés, teras ngahémat.

Pikeun ngaktipkeun integrasi Sonoff, tambahkeun bagian ieu kana file konfigurasi:

sonoff: landihan: [Username ti aplikasi eWeLink] sandi: [Kecap aksés ti aplikasi eWeLink] scan_interval: 60 grace_period: 600 api_region: 'eu' entity_prefix: Leres debug: Salah

Henteu sadayana garis bagian tina bagian diperyogikeun, katerangan lengkep tiasa dipendakan dina halaman integrasi. Ayeuna simpen file sareng balikan deui Asistén Imah anjeun.

5. Sawangan ngeunaan alat Sonoff nu ditambahkeun

Saatos ngamimitian deui Asisten Rumah, alat Sonoff anu cocog ayeuna kedah sayogi di Entitas:

Lebetkeun:

Alat pangwangunan -> STATES

Alat anu ditambah dina integrasi Asisten Rumah ieu bakal ngagaduhan "sonoff_" dina awalna sacara standar (kecuali dinyatakeun dina konfigurasi.yaml). Ku alatan éta, pikeun nampilkeun aranjeunna, éta cukup dina sawah éntitas mimitian ngetik "sonoff".

6. Nambahkeun kartu dina Asisten Rumah Saha

Dina ménu utama "Ringkesan", nganggo wizard anu diwangun atanapi ku cara ngédit file sacara manual, kami tiasa nambihan kartu switch Sonoff.

Kéngingkeun kartu sapertos anu dipidangkeun dina gambar, dina file handapeun bagian "pandangan:" tambahkeun bagianna:

pandangan: - judul: Panel salon: jalan bener: kartu salon_view: - ngetik: judul entitas: Ngalihkeun show_header_toggle: badan palsu: - entitas: switch.sonoff_1000a68535 icon: mdi: light-switch name: 'Switch'

gambar: inDomus.it


Béntangator téknologi énggal anu ideu na teu pernah tungtungna! Anjeunna teras-terasan mendakan peralatan anyar pikeun nguji, ngararancang solusi anu pinter sareng ngawangun dirina sorangan. Lalaki orkestra anu ogé nari hébat! Ps. anjeunna mendakan kumaha komunikasi sareng jam alarm Cina, janten hormat;)

Grup Polandia Smart Home ku SmartMe

Grup Polandia Xiaomi ku SmartMe

Promosi SmartMe

Tulisan patali

Tambah comment hiji

Email alamat anjeun teu bakal dipedar. Widang anu kudu réngsé nu ditandaan * *