Naha anjeun terang perasaan ieu nalika anjeun hoyong mareuman lampu di lorong, sareng Siri satia kana lampu di pangkeng? Atanapi anjeun badé nutup blinds di ruang tamu sareng Google mutuskeun nutup éta sadayana? Kalayan pituduh ieu, kami bakal nyaritakeun kumaha namikeun alat-alat pinter anjeun supados gampang digunakeun.

Aya tilu aturan dasar pikeun alat urang pikeun digawe sacara pinter sareng asisten sora:

  1. Alat-alat kelompok ku kamar atanapi tujuan,
  2. Ngaranna aranjeunna sareng payun ka kelompok anu saluyu.

Di momen ieu ogé kami nyarankeun ngaranan alat dina basa Inggris. Naha? Kusabab Siri bakal ngartos aranjeunna langkung gancang, sapertos Google Home. Salami asistenna henteu ngartos basa urang, éta langkung gampang langkung pas. Anjeun henteu kedah ngulang deui kecap unggal ayeuna teras di ngarepkeun yén asistén bakal ngartos. Kusabab kanyataanana nyaéta kadang anjeunna ngartos, sareng kadang henteu. Sareng urang hoyong anjeunna ngartos salawasna.

Alat kumpul

Tugas utama nyaéta pikeun ngabagi parangkat jadi grup. Nempatkeun sadayana dina hiji kantong bakal ngajadikeun anjeun pabalatak, sareng kumpulkeun di dieu mantuan pisan. Kami ngagaduhan dua jinis kelompok:

  1. Kusabab éta kamar
  2. Alatan tujuan (pencaharian, alarem jsb)

Hadé pisan pikeun ngagabungkeun dua kelompok. Satuluyna anjeun bakal ngahontal hasil anu paling nyugemakeun. Ngan émut henteu ngaranan grup sacara idéntik. Upami anjeun ngagaduhan dua kamar tidur hayu janten "Ruangan Kamar 1" sareng "Pesanggrahan 2" supados anjeun tiasa ngabédakeun antawisna. Ogé, moal nyampur ngaran grup sareng alat. Ieu di handap aya conto anu salah dina namikeun alat sareng ruangan.

conto

Hayu urang nganggap yén urang gaduh ruang tamu anu disebut "ruang tamu" dimana urang ngagaduhan sababaraha lampu, salah sahiji anu disebut "ruang tamu ruang". Janten kaayaan urang sapertos kieu:

  • Ngaran Grup: Hirup
  • Ngaran alat: Ruang Bumi Terang.

Kami hoyong hurung kana lampu anu khusus sareng ucapkeun ungkapan "Hurungkeun lampu ruang tamu" sareng asistén hurung sadayana lampu di rohangan.

Sabalikna ogé tiasa waé. Urang bakal nyarioskeun ungkapan "Hurungkeun lampu ruang tamu" bari ngantosan lampu sadayana teras hurung ngan hiji lampu anu bakal hurung. Dina hal ieu, kami henteu masihan inpormasi anu jelas pikeun asistén naon anu kedah dilakukeun sareng ngalakukeun naon anu cocog pisan anjeunna.

Ngaran-unggal alat

Nalika anjeun nyieun grup, éta patut pikeun ngarujuk alat urang. Ngaran dasar sering sami, sareng upami anjeun nambahan alat anu sanés, kantun nambihan nomerna. Kami henteu kedah nambihanana per rohangan, ku sabab urang tiasa gaduh kaayaan ieu:

  • Lampu 2, 3 sareng 8 aya di ruang tamu
  • Lampu nomer 1 sareng 7 aya di pangkeng
  • Lampu nomer 4 sareng 5 aya di kamar mandi
  • Lampu nomer 6 parantos lami dipiceun.

Nalika nami alat, sok aya tilu prinsip anu kedah diémutan:

  1. Ngaranna kedah penting - langkung saé masihan nami lucu kana alatna, tapi nalika urang ngagaduhan 50 taun, anjeun tiasa éléh di dinya
  2. Ngaran kedah unik - éta bakal hésé upami kami milari nami anu sami.
  3. Jenis alat ditugaskeun leres - upami urang gaduh lampu maka kami kedah nunjukkeun yén éta mangrupikeun alat anu ngatur lampu. Kadang-kadang urang tiasa milih dina sistem naon jinis parangkat anu urang kaayaan.

Sareng sadaya aturan ieu, kami tiasa ningalikeun conto ka alat parantos anu hadé pikeun ruang tamu (Living):

  1. Cahaya Utama
  2. Jalur (LED strip)
  3. Lampu (lampu)
  4. TV

Ku cara kieu, urang tiasa ngendalikeun boh kelompok lampu sareng alat-alat individu, sareng asisténna kedah salawasna ngajantenkeunana.

jumlahna

Alat anu saimbang sareng anu dikelompokkeun tiasa ngajantenkeun hirup langkung gampang. Bakal butuh anjeun sababaraha waktos, tapi upami kami ngirangan waktos anjeun leungit dina ngajelaskeun ka asisten naon éta sadayana, éta masih nyimpen anu saé.

Bagikeun cara anjeun pikeun ngaranan alat kami. Panginten anjeun ogé gaduh sababaraha cara anu pinter? Kami senang terang ngeunaan aranjeunna!

Sumber artikel: Blog SmartHome


Sagoléh gelo ngeunaan pinter. Upami aya anu anyar muncul, éta kedah diserahkeun sareng diuji. Anjeunna resep solusi anu tiasa dianggo sareng henteu tiasa usik gadget gunana. Impianna nyaéta ngawangun portal pinter anu pangsaéna di Polandia (sareng engké di dunya sareng Mars di 2025).

Grup Polandia Smart Home ku SmartMe

Grup Polandia Xiaomi ku SmartMe

Promosi SmartMe

Tulisan patali

Tambah comment hiji

Email alamat anjeun teu bakal dipedar. Widang anu kudu réngsé nu ditandaan * *