Sawatara waktos ka pengker, inpormasi beredar di sakumna dunya - Rusia misah, Rusia henteu nyambung tina Internét global! Sareng nalika diumumkeun digedekeun, éta ngadorong kuring pikeun mikir - kumaha upami unggal nagara dipisahkeun? Tapi teras kuring ngaléngkah deui - kumaha upami Internét pisan, sapeupeuting, ngaleungit?

Aya pilem pondok anu disebut "Kartu Pos ti Republik absurd" - kadang-kadang rada ngagedéan sareng dunya anu kagambar, tapi umumna rada saé. Plotna didasarkeun kana sajarah alternatip - kami aya dina 2014, tapi komunisme henteu pernah runtuh, PRL masih aya sareng masih satelit tina Uni Soviét.

Sapasang urang Swédia sumping ka Warsawa pikeun sacara haram ngarékam pilem ngeunaan nonoman Polandia. Dina salah sahiji adegan, aranjeunna nganjang ka warnet, anu dina dirina, upami anjeun dipikirkeun, sakedik mundur nagara. Aya komputer ketinggalan jaman dina situs, poster dina témbok kalayan pesen dina gaya "Ati-ati naon anu anjeun lakukeun dina Internét" sareng sababaraha pangguna Internét. Salah sahijina, hiji Kutub patepang langkung tiheula di taman, nyaritakeun kumaha anjeunna sumping ka cafe ieu ngobrol sareng babaturanana ti GDR. Sakabeh prosés lumangsung ngalangkungan portal Knagolico, anu urang tiasa tarjamahkeun kana "TwarzokBookka". Leres, di dunya ieu jawaban Bloc Wétan ka Facebook.

Kumaha upami unggal nagara cahaya gaduh jaringan internal sareng misah nyalira - sareng ngan aranjeunna? (poto: Yuri_B, Lisénsi pixel).

Down with Western Internet Imperialism!

Naha kuring nyerat ngeunaan ieu? Kusabab henteu langkung ti saminggu ka tukang, kuring maca inpormasi yén Rusia siap misahkeun diri tina Internet global sabisa-bisa, upami diperyogikeun, dina tingkat législatif sareng téknis. Memang leres yén Dmitry Medvedev, anu urang émut salaku présidén Rusia ti saprak Putin henteu tiasa janten hiji kanggo sakedap, ngumumkeun yén anjeunna "henteu resep pisan", tapi anjeun terang kumaha éta.

Sanaos henteu jelas pisan dina cakrawala naon bentukna Runét pamustunganana, Kremlin parantos mangtaun-taun ngayakeun operasi sapertos kitu, ngadorong sababaraha solusi hukum. Naha éta bakal kajantenan - kuring henteu terang, tapi sacara logis sigana mah rada rumit.

Kakara maca ngeunaan jaring internal Rusia ieu, kuring émut sadayana Knagolico, teras kuring mimiti émut réjimén ti sababaraha penjuru dunya anu leres-leres ngajaga patalimarga dina lalu lintas internét. Linggih di Cina, sanés ngan ukur anjeun moal diajar seueur ngeunaan kaayaan politik anu aya hubunganna sareng Tibet atanapi pembantaian Alun-alun Tiananmen, tapi anjeun ogé bakal ngagaduhan masalah sareng panggunaan normal halaman kulon - di Cina "langkung dipikaresep" dibandingkeun sababaraha Google, Solusi akrab Facebook sareng Twitter, dina gaya Baidu, RenRen sareng Weibo.

Di Koréa Kalér, aksés kana Internét normal mangrupikeun hak khusus pikeun sakedik jalma anu aya hubunganana sareng partai élit atanapi kelompok komando tentara. Aranjeunna ngagaduhan Kwangmyong, intranet nyalira. Sanaos kuring henteu kantos nganggona, kuring curiga yén kuring bakal rada kirang resep tibatan ngagunakeun internét barat urang.

Pikiran jaringan anu misah sapertos kitu leres-leres matak pikasieuneun kuring, tapi beuki lila kuring ngarah rosquins dina aranjeunna, neuteup lalangitna poék sateuacan bobo, imajinasi kuring tos kana topik anu sanés - sareng kumaha upami Internét dumadakan ngiles pisan?

Sareng ngan éta moal aya, sapertos anu dicarioskeun ku Mezo - pantulan kuring henteu unik, sabab benang anu sami panginten cuaca bahkan dina sababaraha forum kafetaria sareng Onet dina dasawarsa salajengna. Marc Elsberg parantos aya dina 2012 dina "Blackout" na ngaléngkah, ngagariskeun visi musibah pemotongan masarakat tina listrik. Sanaos kitu, hayu urang pertimbangkeun naon anu bakal kajadian upami domba rabul ngiket kabel di Area 51 sareng ngarah, domino-bijaksana, kana pandemonium tanpa internét?

Dunya kaasup tanpa Piesel, éta ngan ukur bakal janten parodi anu pikaresepeun pikeun kanyataan

Pyk - sareng teu aya mémbran

Pikeun anu munggaran dina mangtaun-taun, kuring sorangan bakal sono kana TV di bumi. Kuring mariksa leres-leres sadaya inpormasi ayeuna dina Internét - naha dina desktop atanapi dina telepon sélulér, atanapi ngagolér dina ranjang tanpa wasiat bangun tina panas, dina tablet. Tanpa nyambung ka jaringan, kuring kedah nyungkeun hapunten anu saé pikeun TV, tangtosna, saatos anjeunna bakal pulih tina masalah sumberdaya data na nyalira, dimakamkeun di kuburan offline.

Kuring bakal ngamimitian nganggo koran harian langkung sering - sanaos janten langkung pas, kuring bakal ngamimitian ngerjakeunana deui-deui, sabab koran, teu sapertos minggu atanapi majalah bulanan, di tangan kuring tina lonceng ageung, sapertos nalika kuring mésér "Przegląd Sportowy "kanggo karéta. Antukna, kuring kedah deui ngupingkeun radio sacara rutin, anu kami terang ti alam semesta Fallout bakal salamet dina musibah naon waé. Sareng kuring kedah émut yén kuring moal nyiptakeun daptar puter Spotify sakumaha anu kuring pikahoyong.

Hanjakalna, kuring gaduh bias anu tangtu ngeunaan teu katémbong tina inpormasi ti dunya, tapi saatos ngalangkungan média tradisional anu tos disebatkeun di luhur, kuring bakal tiasa ngalelepkeun sadaya kasedihan dina haté kuring. Anu langkung parah, upami kuring mutuskeun milari inpormasi anu langkung khusus. Hayu urang nyanghareupan éta, waktos ngajaga énsiklopédia ageung dina rak parantos réngsé nalika bahkan Neostrada anu saé sareng murangkalihna mimiti nanggung sagala kasusah dina kahirupan Internét na.

Janten upami kuring hoyong mariksa inpormasi wae - contona tina hasil pamilihan parlemén dina taun 1993, sigana kuring kedah joging énjing-énjing ka Perpustakaan Universitas Pontifical, anu kuring paling caket. Henteu yakin pisan yén kuring bakal mendakan buku anu leres di ditu, sabab dimana kuring bakal mariksa register?

Untungna, kuring nyésakeun kamus kertas pikeun basa asing - kuring resep pisan ngagunakeunana, sanaos online ayeuna parantos standar anu saé pisan, atanapi sahenteuna sababaraha diantarana. Tanpa Internét, kumaha, kuring moal bakal tiasa mariksa naon "Wenn ist das Nunstück git und Slotermeyer? ABDI! … Beiherhund das Oder die Flipperwaldt gersput ”. Abdi peryogi seueur waktos pikeun maénkeun kamus, ngitung ogé ngaluyukeun kontéksna, sareng éta, cilaka kuring, ngan ukur dua kalimat!

Abdi henteu tiasa parios cuaca gancang - urang kedah ningali Zubilewicz kamari. Abdi moal mésér tikét tram ngalangkungan Mobilet, janten kuring baseuh siga jelema bodo, kaget ku hujan, payuneun mesin tikét. Teras kuring ngantosan sakedik deui, kusabab kuring henteu ngagaduhan cara séjén pikeun mariksa jadwalna tibatan parantos di halte beus, janten aya anu lepat sareng kursus salajengna ngan ukur 20 menit deui. Kuring moal mayar dimana waé di kota sareng Blik, sareng upami kuring hoyong balik ti mana waé wengi, langkung saé kuring gaduh nomer tarif anu ditulis, atanapi untung, néwak supir taksi mustachioed di jalan. Barina ogé, Uber henteu fungsina, atanapi sahenteuna henteu sapertos ayeuna.

Upami kuring sono ka buruan Manchester United teras hilap nonton jasa olahraga sapeupeuting, éta rada ngaco - kuring bakal mariksa sorangan dina koran isuk-isuk. Pilem karesep kuring dina TV wengi éta? Nya, tanpa sababaraha pilihan rékaman, kuring kedah ngantosan dugi ka siaran salajengna dina TV. Kacuali kuring angkat ka toko rékaman pidéo anu dirévitalisasi. Netflix? Oke, hayu urang hilap.

Kamampuh ngagorowok di Rusia dina kaulinan online mangrupikeun hal anu diperjuangkeun sapertos singa (poto: ianvanderlinde, Lisensi Pixabay)

Dimana aranjeunna, dimana aranjeunna? Aranjeunna musna, aranjeunna musna!

Tapi naha kuring ninggalkeun bumi? Oh hehehehe, kuring parantos janji sareng réréncangan kanggo bir. Kuring kedah ngalaksanakeunana ku telepon, tapi upami kuring langkung teu resep nyarios sapertos kieu, kuring kedah ngirimkeun kuring kartu pos atanapi fax. Nya, atanapi kuring ngan saukur bakal ngabawah aranjeunna dina dinten anu acak jandéla sareng ngalungkeun (sakola lami nyata!) karikil dina jandela na. Mugia aranjeunna henteu cicing di luhur lantai hiji.

Ieu anu paling kuring sono nalika teu aya Internét - kabébasan komunikasi sareng jalma, pesen gancang, pondok, panjang, video, audio. Naon waé. Salami pandemi anu lumangsung, kuring ngahargaan pisan kontak anu tetep sareng jalma-jalma anu caket kuring, kalebet kamungkinan gaduh "kaluar bir" virtual.

Upami sadaya jaringan global ujug-ujug ngaleungit, kuring bakal balik kana hiji deui aspek hubungan manusa - sanaos jalma anu teu dikenal, kuring moal tiasa ngabahas salah sahiji rébuan grup Facebook anu kuring lebet. Pagawéan kuring ogé bakal bénten pisan, janten sanaos sareng réréncangan damel kuring kedah mendakan cara komunikasi anu sanés. Nyatana, ku pandemi masih aya, sigana moal katingali pisan.

Abdi moal sanggup - ngeri horor - bahkan maén online sareng saha waé. Sanés pertandingan gancang di FIFE, atanapi kaulinan panjang di League of Legends. Kuring ngan ukur bakal tinggaleun modeu korsi panas, anu sigana mah bakal ngaganggu unggal tamu anu nganjang ka kuring. Nya, panginten langkung seueur perhatian tibatan biasana pikeun midangkeun sagala rupa, ti Cina dugi ka RPG RPG.

Kuring sigana bakal sono bahkan urang Rusia ngajerit kutukan ngalangkungan mikropon anu henteu hadé pikeun 60 kopecks salami babak Counter-Strike. Nya, tapi meureun moal lami deui kuring bakal sono ka aranjeunna, nalika témbok Runét anu hébat misahkeun urang ti anu sanésna.

Kolom ieu disponsoran ku Bill Gates Foundation (henteu leres) (Poto: janjf93, Lisénsi pixel).

Abdi henteu sono kana teori konspirasi anjeun

Nyatana, hiji-hijina kaunggulan tina kurangna internét pikeun kuring nyaéta kirang paparan maca ngeunaan sababaraha téori konspirasi, ti chip dina vaksin dugi ka gelombang 5G ngagoreng otak urang Polandia. Dunya tanpa téks sareng video anu saé ieu kalayan terjemahan terjemahan konéng bakal langkung saé. Nanging, dina kasus anu sanés, kahirupan bakal langkung rumit. Kuring henteu nyatakeun yén éta sacara hésé hésé - saurna, urang émut, sahenteuna pikeun sabagéan ageung, kali tanpa aksés broadband di bumi. Upami sadayana ieu, kumaha, dicandak ti kami ayeuna, éta bakal matak hanjelu pisan, sabab fungsi di sakumna dunya leres-leres dumasar kana Internét.

Éta hal anu atra pisan yén kami parantos hilap sabaraha hal anu dilakukeun ku Międzysieć langkung gampang pikeun urang - tina tikét anu bodo pikeun PLN 6 astronomi pikeun tram (MPK Krakow - ieu mangrupikeun trik pikeun anjeun), pikeun hubungan antarpribadi.

Janten upami dina hiji dinten opossum nyabak kabelna, mimitina, konci panto kalayan leres, sabab bakal aya seueur huru-hara dina minggu-minggu kahiji, bahkan bulan, sareng anu kadua, siap nyaritakeun putu anjeun ngeunaan surga Internét anu leungit.

Kuring teras bakal ngajak anjeun ka kolom salajengna pikeun nganjang ka salon pers anu pangsaéna - nyaéta, anu kuring tiasa cicingeun maledogkeun naskah kuring.

Brr! Cukup tina prospek dahsyat ieu. Abdi badé nonton ucing lucu.

Grup Polandia Smart Home ku SmartMe

Grup Polandia Xiaomi ku SmartMe

Promosi SmartMe

Tulisan patali

Tambah comment hiji

Email alamat anjeun teu bakal dipedar. Widang anu kudu réngsé nu ditandaan * *

4 + 18 =