Aqara Hub mangrupikeun haté kana pinter anjeun upami dumasar kana produk Aqara atanapi Xiaomi. Tapi meureun henteu sadayana dina konfigurasi alatna siga anu gélo, sanaon anjeun milu petunjukna? Upami kusabab ieu anjeun aya di dieu sareng ngagaduhan masalah sareng aplikasi, maka di handap ieu kuring bakal ngajelaskeun ka anjeun kumaha carana ngajantenkeun pakakas anu indah. Tur upami konfigurasi munggaran sateuacan anjeun, éta langkung hadé! Kurang setrés, bahagia manusa ogé nyaéta ????

Upami anjeun panasaran ngeunaan naon Aqara Hub, kuring ningali anjeun kana ulasan kuring, anu kuring ngagambarkeun sacara rinci pangalaman kuring nganggo alat ieu - link. Dina postingan ieu kuring bakal fokus kana undakan konfigurasi lengkah Aqara Hub. Lirén di tempat anu tiasa janten masalah. Sababaraha bab ogé bakal dibagi jadi ios (iPhone) sareng Android (Samsung, Xiaomi, Huawei, LG, Sony dll). Kusabab kami ngalakukeun sababaraha kagiatan dina setelan telepon.

Kumaha ngamimitian - ngatur Konpigurasi Hub Aqara?

Oké, naon anu urang kedah mimitian ku? Urang kedah ngagaduhan Hub Aqara. Upami anjeun gaduh versi Éropa, éta cekap, tapi upami anjeun gaduh salinan ti China, anjeun ogé kedah adaptor ka toko Polandia. Kanggo ieu anjeun kedah dipasang aplikasi Mi Home. Naha anjeun kedah milih Mi Imah tibatan Aqara Home? Kusabab Mi Home nawiskeun sami sareng Aqara App ditambah sadaya Xiaomi, Roborock sareng sababaraha produk pilem sanésna.

Kalayan sagala ieu, urang tiasa ngamimitian ku milari tempat nyetél Gateway (Hub Aqara). Éta kudu aya di tengah imah atawa apartemen. Éta sareng anjeunna yén sadaya alat bakal komunikasi, tah upami mungkin, éta pantes masing-masing janten rada caket.

Nambahkeun kana aplikasi

Saatos masang aplikasi, urang tiasa nambihan parabot anu munggaran dina éta.

Sateuacan urang ngalakukeun éta, kumaha ogé, patarosan penting muncul: dimana anjeun mésér Hub Aqara? Upami ti China, nyetél daérah ka daratan Cina, sareng upami di Éropa, teras ka Éropa.

Henteu kunanaon, ayeuna urang ayeuna tiasa nambihan alat sareng konfigurasi. Kami ngagaduhan tilu cara pikeun ngalakukeun ieu:

Upami alatna jalan nganggo Bluetooth, teras klik dina ikon teang alat sareng aplikasi éta bakal aya téa.

Urang ogé tiasa ngalebetkeun nami alat.

Hub Aqara

Saatos anjeun ngamimitian nambihan alat, layar di handap ieu bakal ditingali sateuacan kami, ngawartosankeun naon anu anjeun laksanakeun heula: tahan tombol di luhur 10 detik (tahan salami anjeun peryogi) dugi lampu konéng tina pilihan kedip-kedip, upamana. disebut Masangkeun alat. Kami ditandaan engké Operasi parantos dikonfirmasi sareng milih mana Gateway bumi anu bakal aya. Ieu mangrupikeun konfigurasi dasar Aqara Xiaomi.

Hub Aqara

Dina titik ieu, dua kagiatan penting anu aya hubunganana sareng tombol ieu kedah disebatkeun:

Nahannya leuwih ti 10 detik ngabalukarkeun alatna balikan deui. Upami teu kahaja ngadat anjeun, ieu mangrupikeun jalan anu pangsaéna pikeun ngamimitian deui. Aturan dasar pikeun sadaya alat komputer ogé berlaku di dieu.

Pencét gancang tombol pikeun langkung ti 10 detik ngabalukarkeun nyéépkeun deui kana setélan pabrik. Ieu ngandung harti yén Hub Hub Aqara bakal ngaleungitkeun sadaya alat anu aya hubunganana sareng anjeun bakal kedah ngamimitian deui deui. Ieu disebut Resort panungtungan nalika Hub lengkep teu tanggung jawab.

Dina lengkah saterusna, aplikasi ngamungkinkeun anjeun pikeun nambahan alat anjeun ka HomeKit. Alesan ieu, paragrap salajengna dimaksudkeun ukur pikeun pangguna iPhone. Upami alat anjeun tiasa dianggo dina Android, anjeun tiasa ngalangkungan paragraf ieu.

HomeKit di Xiaomi Aqara - kumaha tiasa dianggo

Aqara Hub kompatibel sareng Apple HomeKit, anu leres-leres inpormasi. Kamampuhan ngagantelkeun éta ka aplikasi Home ditembongkeun pas dipasang. Deui, urang gaduh sababaraha pilihan ngeunaan kumaha urang tiasa ngalakukeun ieu.

  1. Kami nyandak poto stiker HomeKit, anu aya dina kotak sareng alat. Éta langkung aman pikeun ngahapus stiker tina alat éta.
  2. Upami aya pilihan sambungan nirkabel, maka paskeunkeun iPhone kana alatna (teu aya pilihan sapertos Aqara Hub).
  3. klik Kuring henteu gaduh atanapi henteu tiasa nyeken kodeuengké Lebetkeun kodeu... sareng lebetkeun sacara manual. Naséhat saé: upami aya masalah sareng HomeKit, teras pake metoda ieu.
Hub Aqara
Hub Aqara
Hub Aqara

Saatos tahap ieu, jandela pikeun nambihan alat ka jaringan bakal pop up. Urang masihan tangtosna Ok. Urang tiasa ngaliwat ieu.

Di handap ieu aya sababaraha tip anu saé upami anjeun mendakan masalah:

  1. Pastikeun yén teu aya karakter anu khusus dina kecap akses atanapi nami.
  2. Aqara Hub ngan ukur dianggo dina band 2,4 GHz, henteu 5 GHz.
  3. Upami masih aya masalah sareng jaringan di bumi, teras tingali di tungtung tungtunan na, kuring nambihan aya cara ngabéréskeun masalah sareng jaringan léngkah-léngkah nganggo DNS.

Saatos masihan sakedap, kami bakal ngalih ka aplikasi Imah. Aya, urang bakal tiasa ngarobih nami duanana pilihan alarem sareng lampu, sareng nambahan aranjeunna ka ruangan anu dipilih.

Dina titik ieu, Aqara Hub parantos terintegrasi sareng Apple HomeKit.

Kami uih deui kana aplikasi Xiaomi Home, tab HomeKit sareng pencét alatna pikeun nambahanana di dieu ogé. Layar singkronisasi bakal némbongan.

Salajengna, urang nambihkeun alat ka rohangan sareng masihan nami (urang nami sacara misah kanggo aplikasi Home and Xiaomi Home). Dina tungtungna urang milih naha kami hoyong bagikeun alat kami ka batur (e. Anggota rumah tangga).

Tungtungna, klik alatna, jandela mimiti dimimitian (sababaraha detik) sareng idin ka ngolah data. Sareng voila! Fungsi Aqara Hub lengkep!

Upami anjeun hoyong nganggo kapabilitas pinuh ku Aqara Hub sareng anjeun terang kumaha ngajadikeun otomatisna, kuring ngajak anjeun ka pituduh automasi kami. Sareng upami anjeun milari ulasan hardware, abdi ngajak anjeun ulasan kami ngeunaan sadayana solusi Aqara. Sakumaha anjeun tiasa tingali, China ayeuna nagara anu nyayogikeun téknologi anu canggih sareng téknologi. Ieu henteu hartosna, yén produk Xiaomi sampurna.

Masalah jaringan sareng Hub Aqara

Tungtungna, paragraf anu jangji ngeunaan masalah jaringan. Salah sahiji masalah sareng hubungan Aqara Hub nyaéta DNS. Titik anu saatos pisan penting, ngaran i sareng kecap akses tanpa karakter khusus sareng band 2,4 GHz. Nanging, upami ieu teu cekap, maka anjeun tiasa nyobian solusi di handap. Kalayan éta, anjeun tiasa ngadamel masalah ngerakeun ieu.

Pikeun IOS:

  1. Anjeun ngalebetkeun setélan telepon.
  2. Ngahurungkeun Wi-Fi.
  3. Anjeun mésér lencana "Jeung" dina jaringan anu aya di bumi anjeun.
  4. clique Konpigurasikeun DNS.
  5. Anjeun parantos janten sacara manual.
  6. Anjeun ngarobih DNS ka 0.0.0.0 .

Ayeuna kedah dianggo, sareng nalika ngahubungkeun, maka uih deui pilihan ieu teras pilih deui otomatis.

Pikeun Android:

  1. Anjeun ngalebetkeun setélan telepon
  2. Anjeun ngahurungkeun jaringan anu aya di bumi anjeun.
  3. clique Sambungan.
  4. Anjeun klik deui jaringan ieu.
  5. Anjeun turun teras klik Canggih.
  6. W Setélan IP anjeun ngarobih ti DHCP ka statik.
  7. Anjeun ngarobih DNS 1 ka 0.0.0.0 ..

Ayeuna kedah dianggo, sareng sakali nyambungkeun, teras uih deui ka pilihan ieu teras pilih deui DHCP.


Sagoléh gelo ngeunaan pinter. Upami aya anu anyar muncul, éta kedah diserahkeun sareng diuji. Anjeunna resep solusi anu tiasa dianggo sareng henteu tiasa usik gadget gunana. Impianna nyaéta ngawangun portal pinter anu pangsaéna di Polandia (sareng engké di dunya sareng Mars di 2025).

Grup Polandia Smart Home ku SmartMe

Grup Polandia Xiaomi ku SmartMe

Promosi SmartMe

Tulisan patali