Nalika urang rencanana bumi pinter anjeun, hal anu paling penting nyaéta pikeun ngartikeun kabutuhan urang. Urang teras naroskeun patarosan dasar diri - naon anu urang tiasa otomatis sareng jinis téknologi ieu?

Urang tiasa mimitian nganggo alat-alat ti hiji produsén, teras langkung saderhana pikeun ngonpigurasikeun sareng ngotomatisasikeunana, tapi éta watesan kami dina hal jumlah produk. Alternatipna nyaéta jalankeun solusi bumi pinter, sapertos Asisten Utama, Domoticz atanapi Open Hub, anu nawiskeun integrasi produk ti seueur pabrik, tapi peryogi langkung waktos ti kami.

Urang sering nampi patarosan ngeunaan sagala rupa produk anu nyusun bumi pinter anu tiasa otomatis. Jadi urang mutuskeun ngadamel daptar. Daptar daptar solusi imah pinter ieu bakal lami, sahingga urang dibagi janten bagian. Dinten ieu kami nyebarkeun cicilan kahiji.

Naon anu bisa urang ngajadikeun otomatis pikeun nyieun bumi anu pinter:

  1. Cahaya - urang tiasa otomatis aranjeunna ku dua cara:

1.1. Lamun mésér sistem pencahakan cerdas - lampu atanapi galur LED anu "bakal pinter" sacara praktis diluar kotak. Hiji conto nyaéta Philips Hue atanapi Yeelight.

Lampu ngajurung

1.2. Ku mésér supir kanggo saklar, anu matak kéngéngkeun kaléng. Teras urang tiasa ngadamel terang naon kalayan harga langkung mirah. Contona nyaéta alat ZAMEL, Sonoff, Shelly, Fibaro.

2. Alarm - urang tiasa ngahijikeun alarem supados parantos muncul sareng alat-alat anu sanés dina layar umum. Hiji solusi conto nyaéta sistem Satel Integra sareng modul ETH-1 anu dirojong ku Asisten Rumah Saha. Ieu mangrupikeun alat anu calakan anu ngadalikeun sababaraha unsur dina bumi pinter tiasa otomatis.

Satel Integra

3. Sénsor - urang tiasa nempatkeun seueur sensor di bumi. Sénsor pikeun cai banjir, ngaroko, gas, karbon monoksida, robahan lokasi. Sensor ieu nginpokeun ka urang yen aya anu lepat. Nalika aranjeunna mendakan ancaman, aranjeunna nginpokeun ka kami langsung. Sensor sapertos tiasa ti Aqara, Fibaro atanapi pabrik sanésna.

Aqara Cai Sénsor

4. switch Reed sareng sensor gerak - ieu ogé sensor, tapi aranjeunna gaduh aplikasi anu langkung lega. Éta tiasa dianggo duanana salaku unsur alarem (sensor parantos mendeteksi hiji hal) sareng salaku elemen anu micu automation. Kami asup ka imah, sakedik sakedik parantos dileupaskeun sareng pamurnian ayeuna nuju dimimitian. Atanapi kami asup ka rohangan, gerakan dideteksi, janten lampu dihurungkeun. Sensor sapertos tiasa ti Aqara, Fibaro atanapi pabrik sanésna.

Aqara Gerak Sensor

5. Pengawal buta Roller - Controller roller blind ngamungkinkeun urang pikeun ngajadikeun otomatis naék sareng nurunkeun blinds. Hatur nuhun kana ieu, urang tiasa, contona, sacara otomatis "nutup" sakumna imah atanapi nurunkeunana nalika ningali pilem. Pabrikan tina sistem supir kalebet Zamel, Shelly sareng Fibaro.

Panyekel 2.5

6. Suhu sareng suhu asor, PM 2.5 - jenis sensor ieu nginpokeun ka urang ngeunaan status parameter individu di apartemen kami. Urang tiasa terang suhu, tingkat asor sareng konsentrasi PM 2.5. Ieu tiasa memicu, sapertos conto, aktivasina purifier atanapi humidifier, anu ningkatkeun kualitas hawa, sahingga ogé kanyamanan hirup. Sensor sapertos tiasa ti Aqara atanapi Xiaomi.

Sensor suhu Aqara

7. Kantong pinter - sét pinter ngamungkinkeun urang pikeun ngajadikeun otomatis alat anu henteu ngagaduhan fungsi pinter, sapertos TV anu lami atanapi ketel. Urang tiasa ngaktipkeun atanapi mareuman jarak jauh sareng mariksa konsumsi énergi. Conto kantong nyaéta Xiaomi, Aqara, Fibaro, Smart DGM. Solusi bumi pinter anu tiasa dianggo sanés ngan ukur kanggo genah, tapi ogé pikeun ékologi sareng tabungan.

SmartSGM stop kontak

8. Kadali pemanasan - dina hal ieu, urang tiasa jarak jauh ngontrol pemanasan, boh anu radius biasa sareng radiator biasa. Hatur nuhun kana ieu, kami tiasa jarak jauh ngontrol suhu di apartemen kami. Conto manufaktur anu nyayogikeun sistem pakakas anu diperyogikeun pikeun ieu nyaéta Tado, Netatmo, Honeywell, Fibaro.

Netatmo

9. Kontrol Gerbang - salaku bagian tina solusi pinter ieu, ku cara ngonfigurasi setelan dina aplikasi mobile, urang tiasa ngontrol gerbang lawang atanapi gerbang garasi jarak jauh. Produser produk sapertos ieu, antara séjén Zamel sareng Becik.

SBW-021

10. Intercom pidéo pinter - upami urang hoyong jarak jauh ningali anu sumping ka urang, urang tiasa ngalakukeun éta berkat intercoms pinter. Conto nyaéta Nice.

Intercom pidéo ngeunah

11. Konci panto Smart - upami urang hoyong muka panto jarak jauh, maka urang tiasa pasang konci pinter anu ngandung sensor gerak sareng dikonpigurasikeun kalayan bantosan aplikasi. Pabrikan tina jinis produk ieu nyaéta Aqara, Gerda atanapi Agustus. Hatur nuhun pisan, anjeun henteu kedah nyelapkeun atanapi kéngingkeun konci pikeun muka panto.

Aqara Kunci

12. Robot - ogé vakum atanapi moping robot tiasa dihubungkeun ka automation. Urang tiasa ngalakukeun éta sareng robot iRobot, Roborock, Xiaomi atanapi Viomi.

Roborock S6

13. Pembersih sareng lembab - ruangan ieu ogé tiasa dihubungkeun ka bumi pinter kami. Alat sapertos kitu tiasa dipendakan dina tawaran Xiaomi, Philips, Samsung atanapi Sharp. Kusabab sababaraha model dilengkepan sensor gerak, aranjeunna tiasa diaktipkeun nalika aya anu asup ka kamar.

Xiaomi Air Purifier 2S

Urang nutup bagian mimiti pernyataan kami sareng nomer 13. Kami sanget ajak anjeun mairan. Tulis naon anu anjeun sono dina daptar kami. Babarengan urang bakal nyiptakeunana. Daptar tiasa panjang pisan ... Sareng geulis!

Poto ti Thomas Kolnowski na Unsplash

Poto ti Satel, Nice, Netatmo

Solusi di bumi pinter ngagaduhan seueur manpaat

Sakumaha anjeun tiasa tingali dina conto di luhur, automating kalolobaan aspék pangpentingna dina kahirupan bumi henteu masalah anu ayeuna. Dina hal téknologi bumi pinter, éta ogé disebatkeun sababaraha mangpaat konci anu nuju ka desain sareng pamasangan sistem bumi pinter. Ieu luhur 5!

  1. kasalametan

Seueur anu pangguna nunjukkeun yén aranjeunna resep kana gagasan pinter bumi utami kusabab kamungkinan ningkatkeun raos kaamanan aranjeunna. Solusi di bumi pinter ngamungkinkeun anjeun ngahijikeun sareng ningkatkeun operasi parangkat standar anu dibahas dina konteks perlindungan harta, kaméra iraha atanapi sensor. Dinten ayeuna, teu aya masalah anu utama pikeun ngontrol kaayaan di bumi kalayan bantosan aplikasi mobile, bahkan rébuan kilométer ti apartemen. Sabisa-bisa kerjasama sareng lembaga kaamanan ogé langkung efektif kumargi aya deui solusi anu ngadukung kaamanan.

Téknologi sapertos sensor gerak anu digabungkeun sareng lampu éksternal matak hésé pikeun para penculik meta sareng gaduh sipat anu ngahalangan sareng teu sénsitip. Sistem ogé tiasa dipertimbangkeun dina kontéks nyegah ancaman anu sanésna, sapertos seuneu, banjir atanapi ngaroko. Sénsor gerak sanés ngan ukur sensor anu mayar kanggo investasi sareng nempatkeun di bumi pinter. Tirai otomatis ogé mangrupakeun solusi inspirasi, anu ngadukung maén skénario dina henteuna anggota rumah tangga, niru "kahirupan sapopoe" dina lebet obyék anu kosong.

  1. efisiensi énergi

Éta henteu Rahasia yén énergi disimpen berkat téknologi di bumi pinter. Ieu mangrupikeun kauntungan anu penting pikeun sahenteuna dua alesan dasar. Mimiti, ngajagi planétna. Topik ieu parantos janten salah sahiji masalah utama dina perdebatan umum. Ku sacara sadar milih sareng ngahijikeun solusi éléktronik, anjeun tiasa ngaminimalkeun pamakean listrik, sareng ku kituna, kalibet dina kagiatan ngirangan émisi anu ngabahayakeun sareng konsumsi kaleuleuwihan.

Bréh, anjeun ningali bédana dina dompét anjeun. Solusi pinter ngahasilkeun biaya anu tangtu, tapi ieu mangrupikeun investasi nguntungkeun, tapi sanés biaya anu henteu aya manpaat. Alat dipilih anu dipilih sareng dioptimalkeun sacara optimal sareng tambihan tambihanna mayar waragad dibereskeun. Salaku tambahan, alat anu dikawasa ngalangkungan aplikasi ponsel nginspirasi sareng ngagampangkeun investasi nyimpen energi. Salaku conto, seueur jalma mutuskeun pikeun asup ka dunya tanaga anu tiasa diperyogikeun sareng mésér panél surya atanapi pompa panas. Ékotéknologi ogé tiasa kalebet dina sistem.

  1. waktuna sae

Kauntungan penting tina kahirupan sapopoé di bumi pinter mangrupikeun kanyamanan. Tujuan tina otomatisasi nyaéta pikeun nyederhanakeun prosés sareng nurunkeun kelas ti urang. Ngaronjatna genah pangguna mangrupikeun tugas utama bagian penting tina inovasi téknologi. Nalika aya anu naros: "Naha anjeun betah ngintunkeun solusi di bumi anu pinter upami henteu peryogina pikeun hirup?", Anjeun ngan saukur tiasa ngajawab di dunya: "kanggo genah anjeun sorangan!"

Mémang, kagiatan anu sigana leutik janten perhatian sareng énergi. Samentara éta, ngurus budak sareng kulawarga, ngajalankeun usaha anjeun sorangan atanapi seueur tugas sapopoé kedah janten prioritas anu matak ngaganggu, monoton. Elemen anu cerdas, dipersonalisasi dina sistem, e.g. muka panto atanapi gapura, ngagentos lampu atanapi netepkeun hawa séhat sareng kauntungan anu lumayan.

  1. Ngahemat waktos

Aya kauntungan anu penting dina hal genah, nyaéta waktos waktos nyimpen. Upami urang nganggap daptar barang-barang automasi didaptarkeun, pencahayaan i.e., kontrol sensor sareng alarem, kontrol gerbang, pamurnian hawa sareng seueur deui, urang bakal ningali sabaraha waktos tiasa disalametkeun ku konfigurasi hiji-waktos.

Bayangkeun bumi pinter anjeun dimana anjeun teu miceunan menit-minisi naék sareng nurunkeun blinds, ngarobih cahaya, ngahapus sumber tanaga, mariksa unsur sistem kaamanan atanapi ngadeukeutan gerbang. Sanaos anjeun henteu hirup sareng jadwal anu rame, anjeun bakal mendakan sababaraha kagiatan anu langkung pikaresepeun tibatan anu paling prosa, anu nyandak bagian anu gratis.

  1. kalenturan

Ditambahkeun anu saé anu peryogi disebatkeun dina kontéks bumi anu pinter nyaéta karakter universalna. Masing-masing palaksanaan bener-bener kualitas anyar. Kamungkinan cocog sareng puluhan solusi, ngan ukur dina lingkungan hiji pabrik (e.g. Xiaomi), nyiptakeun prospek personalisasi maksimal.

Naon deui, téknologi imah pinter tiasa dirobah. Dina waktosna, anjeun tiasa nambihan poténsi sanés dina sistem, beuki ngahargaan kana genah atanapi raos kaamanan anu katingalina aya elemen anu leutik. Teras anjeun henteu kedah investasi alat-alat ti mimiti. Anjeun nambihan unsur dina teka-teki anu kabuktian, atanapi kéngingkeun salah sahiji anu henteu peryogi deui.

Téknologi saé Smart dikembangkeun henteu malah ti taun ka taun, tapi ti bulan ka bulan. Daptar kami ngeunaan 13 hal pikeun ngajadikeun otomatis bakal pas ditambah ku jinis parangkat séjén. Ieu mangrupikeun prosés anu kedah dilawan anu pantes di handap ieu pikeun ngalengkepan bumi nganggo sistem anu pangsaéna.


Sagoléh gelo ngeunaan pinter. Upami aya anu anyar muncul, éta kedah diserahkeun sareng diuji. Anjeunna resep solusi anu tiasa dianggo sareng henteu tiasa usik gadget gunana. Impianna nyaéta ngawangun portal pinter anu pangsaéna di Polandia (sareng engké di dunya sareng Mars di 2025).

Grup Polandia Smart Home ku SmartMe

Grup Polandia Xiaomi ku SmartMe

Promosi SmartMe

Tulisan patali