Smart City mangrupikeun konsep anu kuring resep pisan. Sakabéh kota dina IOT disada futuristik, tapi seueur kota-kota anu percobaan ku ideu ieu. Salah sahijina nyaéta Xi'an Tiongkok anu mutuskeun ngagunakeun kaméra Hikvision.

Sapertos unggal kota utama, Xi'an gaduh masalah kalayan aliran pangulintas. Jalan-jalan henteu cocog kanggo sajumlah kendaraan, sareng henteu gampang dilebaran. Janten anjeun kedah ngaoptimalkeun.

Salah sahiji ideu nyaéta pikeun ngadorong jalma ngagunakeun angkutan umum. Jalur beus anu diwangun, sareng beus éta nembé émisi. Tapi Covid-19 dugi sareng jalma matak sieun ku angkutan umum. Aranjeunna wangsul ka mobil na, macét sakedap kota. Solusina nyaéta ngagunakeun kaméra Hikvision.

"Tembok kota Xi'an nyegah perluasan wilayah kota. Janten ngan ukur nganggo téknologi anu urang tiasa ngamungkinkeun kota modéren tumbuh sareng ngamekarkeun, ”saur Lihu Ma, manajer proyék di Hikvision. "Bagian inti tina solusi Hikvision nyaéta téknologi pidéo AI kami."

Hikvision pikeun nyalametkeun

Kota ieu bakal dilengkepan jaringan kaméra Hikvision. Kaméra, dikawasa ku intelijen buatan, bakal tiasa ngadukung kota dina perang ngalawan macét. Aranjeunna bakal ngarahkeun lampu sareng nangtukeun tempat anu kedah diwangun atanapi direnovasi.

Kaméra ogé sakuduna ningkatkeun kaamanan. Hatur nuhun kana résolusi anu luhur, aranjeunna bakal tiasa ngenalkeun supir anu bakal ngalanggar pelanggaran lalu lintas. Kaméra moal luput ngajalankeun beureum atanapi ngalegaan dua kali ganda.

Pangaruh? Aranjeunna parantos

Model anu ayeuna dianggo hartosna yén nyetir ngaliwat kota ayeuna ngirangan 12 menit kirang. Ieu hemat nyata. Salaku tambahan, jumlah kajadian anu dideteksi ningkat ku 30%. Abdi panasaran kumaha kota-kota kota sanésna ngiringan dina sampéan Xi'an.

Sumber sareng poto: Insight Enterprise IOT


Sagoléh gelo ngeunaan pinter. Upami aya anu anyar muncul, éta kedah diserahkeun sareng diuji. Anjeunna resep solusi anu tiasa dianggo sareng henteu tiasa usik gadget gunana. Impianna nyaéta ngawangun portal pinter anu pangsaéna di Polandia (sareng engké di dunya sareng Mars di 2025).

Grup Polandia Smart Home ku SmartMe

Grup Polandia Xiaomi ku SmartMe

Promosi SmartMe

Tulisan patali